Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Hlídky policistů přes sobotu nezahálely 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 12. 12. 2011 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o čtrnácti nově spáchaných přečinech a pětapadesáti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Trutnovští policisté v neděli ráno 11. 12. 2011 krátce po třetí hodině vyjížděli do obce Jívka – Janovice, kde došlo k požáru jednoho z bývalých neobydlených penzionů. Na místě zasahovali při likvidaci požáru hasiči z Trutnova, Jívky a Radvanic. Proč a jak k zahoření objektu došlo, v současné době intenzivně zjišťují trutnovští policisté v úzké spolupráci s vyšetřovatelem hasičů. Zástupce poškozené společnosti, které nemovitost patří, vyčíslil škodu na 2,3 milionu korun.

V průběhu noci ze soboty na neděli 11. 12. 2011 dosud neznámý zloděj násilím vnikl do objektu kulturního domu v obci Třebihošť. Z nemovitosti nenechavec odcizil vysavač a několik obálek s uloženou finanční hotovostí. Jednalo se o svatební dary, které si v sále odložili novomanželé, kteří několik hodin před vloupáním v místním restauračním zařízení oslavovali svůj „velký den“. Ženich s nevěstou vyčíslili škodu na 26 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky v Úpici zpracovávají případ násilného vniknutí do skladu, který je součástí prodejního kiosku jednoho ze sportovních areálů v obci Malé Svatoňovice. Zloděj z místnosti odcizil fritovací hrnce, DVD přehrávač a satelitní přijímač značky Mascon. Zástupce poškozené obce vyčíslil škodu na necelých 19 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.

Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 7 dopravních nehod, které si vyžádaly jedno zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 86 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 27 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 19 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 13 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 103 telefonátů, 39 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
12. 12. 2011 

 

vytisknout  e-mailem