Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Majetková trestná činnost a alkohol za volantem 

V průběhu prvního víkendu měsíce června včetně pátku do pondělního rána 7. 6. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno čtrnáct nově spáchaných přečinů. Všechna oznámená protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy zanedbání povinné výživy, poškození cizí věci, krádeží prostých a krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. V jednom případě policisté zadokumentovali případ náhlého úmrtí. V průběhu víkendu navíc muži zákona zpracovali jednatřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Dopravní policisté vyjížděli tři hodiny po půlnoci z pátku na sobotu 5. 6. 2010 k dopravní nehodě, ke které došlo mezi Janskými Lázněmi a Černým Dolem. Osmadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Audi odbočil z pozemní komunikace, přičemž s automobilem sjel do příkopu. Muži zákona provedeným šetřením zjistili, že nezodpovědný účastník silničního provozu není vlastníkem řidičského oprávnění a navíc usedl za volant svého automobilu po požití alkoholického nápoje. Přístroj prokázal 2,1 promile v jeho dechu. Mladý pán je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Trutnovští policisté v sobotu odpoledne 5. 6. 2010 vyjížděli na jedno z parkovišť v centru Trutnova. Majitel zaparkovaného automobilu mužům zákona oznámil, že dosud neznámý vandal poškodil barvou lak jeho vozidla Škoda Octavia. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí „novodobému umělci“ trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté z Úpice v sobotu zaprotokolovali případ krádeže kovového materiálu. Dosud neznámý zloděj z pozemku jedné z rekreačních chat v Úpici na Jiráskově ulici odcizil několik desítek metrů lešenářských trubek, plotové roury a kovový odpad. Majitel pozemku vyčíslil škodu na necelých 9 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Dopravní policisté v průběhu víkendu zpracovali 4 dopravní nehody, které si vyžádali jedno smrtelné, jedno těžké a dvě lehká zranění. Další čtyři havárie zpracovali dopravní policisté jako přestupky na úseku dopravy uložení blokové pokuty na místě. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 69 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 80 tisíc korun. Dechové zkoušce se o víkendu podrobilo 298 řidičů motorových vozidel. Čtyři nezodpovědní účastníci silničního provozu usedli za volanty svých vozidel po požití alkoholického nápoje.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 138 telefonátů, 53 z nich bylo využito a zbývajících 85 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
7. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem