Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Krádeže a poškozená vozidla 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátečního dne do pondělního rána 2. 11. 2009 policisté na  Trutnovsku přijali oznámení o osmnácti nově spáchaných trestných činech a devětadvaceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti, kterými jsou krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné držení platební karty, maření výkonu úředního rozhodnutí, podvod, poškozování cizí věci a zanedbání povinné výživy.

Královédvorští policisté vyjížděli v sobotu dopoledne 31. 10. 2009 do ulice Čechova, kde dosud neznámý vandal poškrábal lak zaparkovaného osobního motorového vozidla Volkswagen. Majitel automobilu vyčíslil škodu na 15 tisíc korun.
Podobný případ zadokumentovali v sobotu ráno i policisté z Trutnova, kteří vyjížděli do ulice Za Komínem, kde dosud neznámý vandal v průběhu noci z pátku na sobotu rozbil přední vyhřívané sklo a lak zaparkovaného motorového vozidla Fiat. Muži zákona na místě širším ohledáním zjistili, že se mezi stojícími automobily nacházejí další dvě vozidla, která mají rovněž  poškozená čelní skla. Majitelé fiatu, renaultu a volkswagenu vyčíslili škodu na necelých 30 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí v obou případech pachateli či pachatelům trest odnětí svobody až na jeden rok.

V sobotu odpoledne oznámil na linku 158 třiadvacetiletý muž z Trutnova, že při hledání kovových předmětů v lesním prostoru poblíž jednoho z bývalých muničních skladů na Trutnovsku našel předmět, který mu svým tvarem silně připomíná granát. Místo nálezu zajistila proti vstupu náhodných osob policejní hlídka až do příjezdu policejního specialisty vyškoleného k zajišťování zbraní a výbušnin. Pyrotechnik po důkladné prohlídce zjistil, že se jedná o nevybuchlý protipancéřový dělostřelecký granát z období druhé světové války. Po tomto zjištění policista granát zajistil a odvezl k bezpečnému zničení. Policie České republiky žádá všechny občany, aby při nálezu jakéhokoliv předmětu, který svým tvarem připomíná zbraň či munici, ihned informovali nejbližší policejní služebnu nebo linku 158. Pokuste se zamezit vstupu náhodných kolemjdoucích do blízkosti nalezeného předmětu. Na nalezené předměty nikdy nesahejte, hrozí nebezpečí exploze.


Trutnovští policisté v neděli odpoledne 1. 11. 2009 vyjížděli do obce Vlčice, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z místních rekreačních objektů v lokalitě Hrádeček. Lapka dle sdělení majitele z chalupy odcizil pouze pět kilogramů kančího masa. Poškozený vyčíslil škodu na poškozeném vybavení objektu a odcizené delikatese na necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté z Vrchlabí vyhlásili v neděli dopoledne pátrání po odcizené zadní registrační značce 9A8 9082, kterou dosud neznámý lapka ukradl ze zaparkovaného motorového vozidla. Automobil značky Chrysler stál na volně přístupném místě před jedním z rekreačních objektů v Černém Dole. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na 200 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun. Muži zákona po uvedené registrační značce intenzivně pátrají.

V neděli navečer došlo ve Dvoře Králové nad Labem na Husově ulici k běžné dopravní nehodě, při které se srazila dvě motorová vozidla. Řidič automobilu Renault při rozjezdu ve stoupání s největší pravděpodobností nezvládl uvedený manévr, začal couvat, a narazil do automobilu Suzuki stojícího za ním. Přivolaní policisté na místě provedli prvotní šetření a oba řidiči byli vyzváni k orientační dechové zkoušce. Výsledek zkoušky couvajícího řidiče byl pro muže zákona překvapující. Přístroj prokázal dvě promile v jeho dechu. Při uvedené nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění, škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun. Nezodpovědný účastník silničního provozu je důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté Skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu 7 dopravních nehod, které si vyžádaly dvě lehká zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 112 telefonátů, 42 z nich bylo využito a zbývajících 70 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Udo Ertner
2. 11. 2009 
 

vytisknout  e-mailem