Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Klidnější dny na silnicích 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 31. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvaadvaceti nově spáchaných trestných činech a jednatřiceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné držení platební karty, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a porušování domovní svobody.
 
V nočních hodinách z pátku na sobotu dne 29. 9. 2009 oznámila na Obvodní oddělení ve Dvoře Králové nad Labem sedmnáctiletá dívka, že jí neznámý pachatel odcizil volně položenou kabelku v jednom diskotékovém klubu ve středu města. Šetřením policisté zjistili, že zloděj využil nepozornosti dívky a z odložené kabelky si přisvojil peněženku s finanční hotovostí, platební kartou, kartičkou pojišťovny a občanským průkazem. Okradená slečna si vyčíslila škodu ve výši čtyř stokorun. Za neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Žacléřští policisté zastavili v sobotu večer 29. 8. 2009 krátce po desáté hodině na silnici vedoucí do obce Žacléř při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Ford Sierra. Hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů, které jsou potřebné k řízení automobilu. Provedenou lustrací policisté zjistili, že muž, který řídil, není majitelem předepsaného řidičského oprávnění. Nezodpovědný účastník silničního provozu si vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za který mu může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení a po zpracování bude předán na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Dvorští muži zákona vyšetřují krádeže vloupáním, ke které došlo  od 21. do  30. 8. 2009 na ulici Eduarda Zbroje ve Dvoře Králové nad Labem. Dosud neznámý pachatel po vniknutí do bytu odcizil cizí měnu a oděvní svršky. Poškozená vyčíslila škodu na  necelých 12 tisíc korun. Za trestný čin krádež vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

Policisté skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu šest dopravních nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Provedenými dechovými zkouškami dopravní policisté při nehodách nezjistili u řidičů požití alkoholických nápojů před nebo během jízdy.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 128 telefonátů,  66 z nich bylo využito a zbývajících 62 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Věra Krejčová
31. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem