Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Hlavní činnost byl festival 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 24. 8. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o dvaceti čtyřech nově spáchaných trestných činech a pěti desítkách přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, poškozování cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí, neoprávněné držení platební karty a  podvodu.

Hlavní činnost policistů v Trutnově byla věnována 22. ročníku Open Air Music Festivalu 2009.

Trutnovští policisté šetří případ násilného vniknutí do zahradní chatky, ke kterému došlo ze soboty na neděli 23. 8. 2009 v Trutnově – Poříčí. Dosud neznámý pachatel z objektu odcizil alkoholické nápoje a radiomagnetofon značky Panasonic. Poškozený si škodu vyčíslil na sedm set korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

V neděli 23. 8. 2009 neznámý pachatel vnikl nezajištěným oknem v nočních hodinách do jedné z místních heren ve Dvoře Králové nad Labem a odcizil finanční hotovost. Zástupce poškozené firmy si škodu vyčíslil na částku převyšující 12 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Na festival v Trutnově nebude ráda vzpomínat jednadvacetiletá žena z Olomoucka. V neděli 23. 8. 2009 v časných ranních hodinách využil neznámý pachatel hlubokého spánku fanynky hudby a ze stanu ji odcizil tašku s osobními věcmi, doklady a platební kartou. Poškozená si škodu vyčíslila na částku necelých šest tisíc korun. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté skupiny dopravních nehod zaprotokolovali o víkendu deset dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému a jednomu těžkému zranění. Provedenými dechovými zkouškami dopravní policisté při nehodách zjistili jednoho řidiče, který požil před nebo během jízdy alkoholický nápoj.

 Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 162 telefonátů,  63 z nich bylo využito a zbývajících 99 nesouviselo s prací PČR.  

por. Bc. Jiří Prouza
24. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem