Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 7. 12. 2009 policisté na Trutnovsku přijali oznámení o devatenácti nově spáchaných trestných činech a jednatřiceti přestupcích. Oznámené případy muži zákona zadokumentovali a provedli neodkladná prvotní šetření. Mezi nejčastější případy, které občané policistům oznamovali, patřily případy majetkové trestné činnosti. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody, ohrožení pod vlivem návykové látky, zanedbání povinné výživy, loupež a neoprávněné držení platební karty.

Trutnovští policisté zadokumentovali v pátek 4. 12. 2009 krádež autodílů z oploceného areálu jedné z místních firem prodávajících motorová vozidla. Zloděj ze zaparkovaného automobilu značky Citroën Jumpy odcizil světlomety, blatníky, chladič motoru i turba, zpětná zrcátka a reproduktory. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na částku převyšující 62 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Úpičtí policisté šetří případ vloupání do dvou osobních motorových vozidel, ke kterým došlo v pátek 4. 12. 2009 v odpoledních hodinách v obci Hajnice. Zloděj nejprve násilně vnikl do automobilu značky Škoda Fabia a z přihrádky spolujezdce odcizil peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Obdobným způsobem pachatel vnikl do zavazadlového prostoru automobilu značky Volvo XC70 a odcizil batoh se sportovním vybavením. Poškození majitelé si škodu na odcizených věcech a poškozených vozidlech vyčíslili na necelých 49 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a poškozování cizí věci hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi.

 O svoji peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami přišel čtyřiatřicetiletý muž v nočních hodinách v sobotu 5. 12. 2009 v jednom z místních barů v Trutnově. Zloděj však v nezajištěném a otevřeném lokálu odcizil i mobilní telefon značky Nokia a drobné mince. Poškozený si škodu vyčíslil na necelé čtyři tisíce korun. Za trestný čin neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Dosud neznámý zloděj vnikl v sobotu 5. 12. 2009 násilně do novinového stánku v Trutnově a ukradl na tři desítky DVD nosičů. Poškozená majitelka si škodu na odcizených a rozbitých věcech vyčíslila na částku převyšující pět tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli až dva roky odnětí svobody, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Ze soboty na neděli 6. 12. 2009 se dosud neznámý lapka za použití násilí vloupal do expedice místní firmy v obci Vítězná – Komárov a odcizil různé cukrovinky a potraviny.  Zástupce poškozené organizace si škodu vyčíslil na dva a půl tisíce korun. Pachatel je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu krádež provedené vloupáním, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Skupiny dopravních nehod Trutnov zaprotokolovali o víkendu 5 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému a jednomu těžkému zranění. Tři havárie vyřešili policisté ihned na místě jako přestupek v dopravě udělením blokové pokuty. V jednom případě sehrál hlavní roli při nehodě alkohol u řidiče.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu 139 telefonátů, 41 z nich bylo využito a zbývajících 98 nesouviselo s prací PČR. 

por. Bc. Jiří Prouza
7. 12. 2009
 

vytisknout  e-mailem