Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

Uplynulý konec týdne patřil mezi ty klidnější 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 23. 7. 2012 bylo na trutnovských policejních služebnách oznámeno osm nově spáchaných přečinů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy krádeží prostých, krádeží provedených vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a ublížení na zdraví. O víkendu navíc muži zákona zpracovali čtyřiačtyřicet přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem v neděli odpoledne 22. 7. 2012 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na Čelakovského ulici ke kontrole řidiče osobního motorového vozidla Škoda. Službukonající hlídka provedenou lustrací dokladů zjistila, že devětatřicetiletý muž sedící za volantem má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Nezodpovědný účastník silničního provozu je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Úpičtí policisté v neděli ráno 22. 7. 2012 vyjížděli do Malých Svatoňovic, kde dosud neznámý zloděj v průběhu noci násilím vnikl do palivových nádrží dvou zaparkovaných osobních motorových vozidel. Lapka si tak přišel na necelých 60 litrů paliva. Majitelé dopravních prostředků vyčíslili škodu na necelých 9 tisíc korun. Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policisté z Hostinného od středečního odpoledne 18. 7. 2012 pátrají po dosud neznámém lapkovi, který odcizil z řádně nezajištěné ordinace v centru Hostinného dva prsteny. Jednalo se o šperky z bílého a žlutého kovu, které byly ozdobeny bílým kamínkem. Poškozená vyčíslila škodu na 30 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí zlodějíčkovi až dva roky trestu odnětí svobody. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po „strace“ a odcizených prstenech intenzivně pátrají.

Dopravní policisté v průběhu víkendu zpracovali 8 dopravních nehod, které si vyžádaly 3 zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřili na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Ženy a muži v bílých košilích zjistili 45 přestupků na úseku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky dopravní policisté uložili blokové pokuty ve výši necelých 35 tisíc korun.

V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 9 pěších policejních hlídek.

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 114 telefonátů, 50 z nich bylo využito a zbývajících 64 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
23. 7. 2012
 

vytisknout  e-mailem