Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Ústeckoorlicku

Krádeže na společenských akcích, převlečení kamarádi 

Během víkendu bylo na tísňovou linku 158 zaznamenáno 102 telefonátů a pouze ve dvanácti případech občané touto cestou řešili konkrétní problém.

V pátek 6. února ve 21:18  bylo na linku 158 oznámeno, že se topí  chlapec v České Třebové. Třiceti šestiletá maminka žije se svým 10letým hochem v České Třebové v domě, ve kterém probíhá rekonstrukce. Při koupání se chlapec začal topit. Přivolaní policisté místo zajistili a z důvodu podezření na únik plynu byly na místo vyžádány jednotky Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje z Ústí nad Orlicí a z České Třebové. Ti v místnosti koupelny opravdu naměřili zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého. Chlapec je ve vážném stavu hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Případem se i nadále policisté zabývají.

Po půlnoci začalo policistům na některých obvodních odděleních rušno. Scéna jak ze seriálu se odehrávala ve Vysokém Mýtě jednu hodinu po půlnoci 7. února. Policisté provádějící silniční kontrolu nevynechali žádného řidiče a chtěli se přesvědčit, jestli i vozidlo zn. Seat Ibiza má vše, jak má být.  Řidič jim na pokyn k zastavení vozidla nereagoval. Když nakonec zastavil a policisté z vozidla vystoupili, prudce se rozjel a začal  ujíždět. Před policejním vozidlem kličkoval, aby ho nemohlo předjet. Po krátké honičce, která se naštěstí obešla bez kolize, policisté zjistili, že za volantem sedí teprve 18letý mladík z Chrudimi., který  ještě nevlastní řidičské oprávnění. Za jeho jednání mu hrozí až jeden rok vězení a v brzké době stane před soudem.

V České Třebové si 45letý muž  pozval mezi jednou a druhou hodinou v noci na návštěvu do bytu téměř neznámé mladíky a ti mu jeho dobrotu oplatili. Sebrali mu finanční hotovost, platební kartu, mobilní telefony a GPS navigaci na kolo. Škoda byla předběžně vyčíslena na necelých 7 tisíc.

Lapka řádil na Lanškrounsku. Hned dva případy krádeží zaznamenali policisté v Lanškrouně na společenských akcích. Během půl hodiny přišel na maturitním plese o věci 21letý mladík z Tatenic. Neznámý nenechavec využil nepozornosti majitele a připravil jej o sako, platební kartu, mobil a doklady. Škoda činí 8 tisíc korun. V jiné restauraci v Lanškrouně si muž se ženou odložili bundy na věšák do vedlejší místnosti. Zapomněli, že cennější věci si mají vzít raději s sebou. Nic netušíce se bavili a nemilé pro ně bylo zjištění, že přišli oba o mobilní telefony. Škoda byla předběžně vyčíslena na sedm a půl tisíce.
por. Bc. Iveta Lehká
9. 2. 2009

vytisknout  e-mailem