Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend opět ve znamení alkoholu

BLANSKO-VYŠKOV: Jízda Slavkovem skončila nehodou. 

    Víkend na silnicích Blanenska a Vyškovska opět ukázal na to, jak opilí řidiči ztrácejí zábrany a projíždějí se, kde potřebují. Hned v sobotu 26. dubna kolem sedmé hodiny navečer vyjel na silnice Slavkova u Brna řidič se Škodou Felicií. Vzhledem ke svému podnapilému stavu nezvládl přímo v jedné z ulic města řízení a narazil tam do zaparkovaného auta značky Peugeot 407. Poté dostal defekt předního kola, ale ani to jej neodradilo pokračovat v další jízdě. Nakonec ale zastavil. Policisté na místě zjistili, že řidič má v dechu 1,92 promile alkoholu. Při dopravní nehodě vznikla škoda za 35 tisíc. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz.

  Bez nehody pak naštěstí skončila vyjížďka dalšího opilého řidiče, kterého přistihla ve vozidle značky Honda CRX policejní hlídka v neděli 27. dubna kolem čtvrté hodiny ranní v jedné z ulic ve městě Blansku. Tento řidič měl v dechu 1,88 promile a bude se nyní zodpovídat stejně jako řidič v předchozím případě z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

   Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí je pak podezřelý další řidič, který si vyjel z Bohuňova do Horního Poříčí na Letovicku na motocyklu značky Babetta. Ten totiž z rozhodnutí soudu nesmí řídit žádné motorové vozidlo až do roku 2018.

    por. Mgr. Iva Šebková, 28.4.2014

vytisknout  e-mailem