Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Víkend patřil zlodějům nafty

SEMILY - Kradli na různých místech. 

Přes 840 litrů motorové nafty odčerpali ze zaparkovaných aut zloději na Turnovsku.
Krást začali v pátek a skončili až v neděli.

V Mírové pod Kozákovem zmizelo z pátka na sobotu z nádrže nákladního vozidla značky Tatra 815 celkem 150 litrů motorové nafty. Navíc na stejném místě a ve stejný čas bylo vykradeno osobní vozidlo značky Peugeot. Neznámý pachatel rozbil dlažební kostkou okno u předních dveří a z auta odcizil peněženku s finanční hotovostí 20 000 korun, platební kartu, sportovní tašku a osobní doklady. Ušetřen nebyl ani jeřáb 148, ze kterého zloděj odčerpal jen několik litrů nafty. Celková škoda byla stanovena na téměř 28 000 korun.
Kradlo se i v Turnově a to v ulici Svobodova. Z nádrže vozidla značky Volvo odšroubovali lapkové neuzamčené víčko a odčerpali 440 litrů motorové nafty. Škoda byla vyčíslena na bezmála 16 000 korun.
Dalších 250 litrů nafty zmizelo v neděli časně ráno z nádrže nákladního vozidla značky SCANIA R420 zaparkovaného v Turnově- Daliměřicích. Pachatel nezjištěným způsobem odstranil naftové čerpadlo z vrchní části palivové nádrže. Škoda na nádrži a čerpadle zatím nebyla stanovena. Způsobená škoda odcizením nafty byla vyčíslena na 9 000 korun.

por. Petr Kmínek
10. 9. 2012

vytisknout  e-mailem