Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend plný násilí

HODONÍNSKO: Policisté museli řešit několik případů napadení.  

Policisté na celém území Hodonínska se o uplynulém víkendu rozhodně nenudili. Během své služby, kromě jiných záležitostí a nápadu trestné činnosti, museli řešit několik případů fyzického napadení, které se odehrálo mezi osobami blízkými v rodinách nebo mezi osobami cizími. Situace, kdy si problém chlapi vyříkali fackami a pak si odpustili, jsou pryč. V dnešní době se obdobné situace řeší pěstmi a kopanci a napadené osoby často skončí v nemocnici.
Zde je několik případů z posledního víkendu:

1) Dvaačtyřicetiletý muž v obci Ždánice nejdříve začal nezletilému synovi a manželce vyčítat věci z minulosti a poté je oba i fyzicky napadl. Manželce dal facku do tváře a syna pěstí udeřil do břicha, do nosu a do zubů. Napadení se naštěstí obešlo bez nutnosti ošetření.
2) V Hodoníně za budovou diskotéky došlo k fyzickému napadení pětadvacetiletého muže ze osmnáctiletého mladíka. Ten jej udeřil bez udání důvodů pěstí do nosu, čímž mu způsobil dvojitou zlomeninu nosní kůstky a tržnou ránu.
3) V Hodoníně ve společném bytě čtyřiačtyřicetiletý muž slovně a fyzicky napadl svoji pětadvacetiletou přítelkyni. Třikrát ji udeřil otevřenou dlaní do oblasti obličeje. Navíc ji vulgárně nadával, což ji urazilo. Fyzickým napadením jí způsobil bolest bez viditelných poranění a bez nutnosti lékařského ošetření.
4) Třiadvacetiletý muž v Čejkovicích v rodinném domě fyzicky napadl svoji mladší sestru. Tu beze slov udeřil sevřenou pěstí do obličeje a dalších částí těla. Žena při útoku upadla na zem a při pádu si narazila palec na pravé ruce. S tímto zraněním se nechala ošetřit v nemocnici.
5) Jednapadesátiletý muž napadla v Hodoníně v bytě činžovního domu fyzicky a slovně napadl svoji matku. Silou ji odstrčil až žena upadla na zem a způsobila si poranění na hlavě. Dále matku urážel vulgárními výrazy. Zranění si vyžádalo ošetření v nemocnici. Násilník poté skončil v policejní cele.
6) Hodonínská diskotéka byla svědkem také napadení, kdy byl zraněn třiadvacetiletý muž. Zatím neznámý pachatel jej na parkovišti před diskotékou fyzicky napadl, když jej bil pěstí do obličeje. Napadenému muži způsobil natržení pravého obočí a zlomení nosních kůstek s nutností ošetření.
 

Policisté uvedené události prošetřují a zjišťují všechny okolnosti, které s případy souvisí. Rovněž vyslýchají zúčastněné osoby a případné svědky. Podle zjištěných informací se rozhodne, zda bude napadení posuzováno jako přestupek nebo dokonce trestný čin. Za přestupek proti občanskému soužití může být pachatel pokutován do výše 3000 korun. Za trestný čin Ublížení na zdraví by mohl být odsouzen až na tři roky odnětí svobody.


nprap. Petr Zámečník, 31. 10. 2011

vytisknout  e-mailem