Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Víkend plný událostí

Během uplynulého víkendu řešili policisté pohotovostní motorizované jednotky policie celou řadu případů oznámených na linku tísňového volání. Pro ilustraci pestrosti činnosti této jednotky uvádíme několik případů , při kterých policisté zadrželi pachatele trestné činnosti takřka přímo při činu. 

Nejdříve v pátek v dopoledních hodinách ujíždělo policistům vozidlo, které je vedeno v policejních evidencích jako odcizené. Při pronásledování, řidič tohoto vozidla projel několik křižovatek na červený signál stůj, nerespektoval dopravní značky, ohrožoval chodce a ostatní účastníky silničního provozu. Po několika minutové honičce policisté vozidlo zastavili v ulici Karlovarská v Praze 6, řidiče zadrželi a předvedli na policejní služebnu pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.
 
Další případ řešili „péjáci“ v sobotní podvečer, kdy si neznámí muž vybral v ulici Nedokončená v Praze 9 objekt soukromé společnosti. Zde chtěl odcizit elektrické ruční nářadí v hodnotě několika desítek tisíc korun. Tohoto jeho počínání si všiml člen bezpečnostní agentury, který vše neprodleně oznámil operátorům linky tísňového volání. Ti na místo vyslali hlídku pohotovostní motorizované jednotky. Po příjezdu na místo policisté prohledali objekt společnosti. Do prohlídky těchto prostor patří samozřejmě i střecha. Zde policisté „narazili“ na podezřelého muže, který třímal v ruce kufry s pracovním nářadím. I tento lapka následně skončil na policejní služebně, tentokrát pro podezření z trestného činu krádež vloupáním.
 
Poslední případ je z nedělního pozdního večera. Tehdy přijali operátoři linky tísňového volání oznámení o šarvátce čtyř osob v ulici Podkovářská v Praze 9. Potyčka byla, dle oznamovatele, na obou stranách početně vyrovnaná. Dva útočníci na dva napadené. Avšak po příjezdu na místo policisté nalezli pouze jednoho zraněného a jeho kamaráda, který mu poskytl první pomoc a přivolal záchranáře. Od této dvojice se policisté dozvěděli, že byli napadeni jim neznámými útočníky, kteří jako zbraně použili nůž a dřevěný hranol. Zmiňovaným nožem způsobil neznámý pachatel poškozenému zranění v oblasti břicha, se kterým musel být převezen do nemocnice. Pak se dali oba útočníci z místa incidentu na útěk. Druhý napadený poskytl policistům okamžitě potřebnou spolupráci a pomohl pátrat po pachatelích. A toto pátrání byl za nedlouho úspěšné, kdy policisté o několik ulic dál zadrželi podezřelou dvojici, kterou poté předvedli na policejní služebnu pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví.

vytisknout  e-mailem