Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend s policisty na Pardubicku

Od pátku do neděle měly hlídky stále co dělat 

Jaký byl uplynulý víkend pro pardubickou policii? Jedním slovem řečeno – rušný. Monitorovali jsme dvě akce, které probíhaly na Pardubicku - na Kunětické hoře to byla akce České hrady.cz, kde bylo asi 500 účastníků a nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku a ve Svojšicích probíhala akce s názvem Obscene Extreme. Ve Svojšicích bylo podstatně více účastníků, dle našich informací to bylo asi 4000 lidí. Ze Svojšic jsme měli nahlášeno vloupání do tří stanů, kde spali účastníci akce a kterým byla odcizena videokamera, fotoaparáty, mobilní telefon, peněženky, osobní doklady, finanční prostředky a platební karta. Škoda, kterou zde pachatel způsobil, přesáhla 100.000 korun.

Víkend se nesl opět také ve znamení alkoholu za volantem. Namátkově můžeme uvést sobotní dopravní nehodu, ke které došlo již 25 minut po půlnoci na ulici Poděbradské. Havaroval zde cyklista, který byl zřejmě tak posilněn alkoholem, že neviděl zábranu napříč stezkou pro cyklisty a narazil do ní. Dechová zkouška u něj prokázala 2,11 promile alkoholu v dechu. Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 29letý řidič vozidla, který byl zastaven strážníky Městské policie v Lázních Bohdaneč . Dechová zkouška ke zjištění alkoholu v dechu u něj byla také pozitivní a to 1,98 promile alkoholu v dechu.  V dechu 1,66 promile měl řidič vozidla Škoda 120, kterého kontrolovali policisté oddělení hlídkové služby  sobotu odpoledne v Rybitví. Asi rekordmanem tohoto víkendu byl 28letý řidič z Litoměřic, který byl policisty oddělení hlídkové služby kontrolován v sobotu v sedm hodin večer ve Svojšicích. Digitální měřič Dräger se zastvil až na hodnotě 2,65 promile alkoholu v dechu. I v neděli hned po ránu se vydal jeden řidič s alkoholem v dechu na silnice. Na sjezdu u obchodního domu Baumarkt ho zastavili policisté a naměřili mu 1,34 promile alkoholu v dechu.

V pátek krátce po půlnoci vyjížděli policisté z Bohdanče na písník Hrádek, odkud nám oznámila žena, že byla v obytném karavanu napadena manželem. Policisté událost evidují jako návrhový přestupek.

Jako přestupek proti majetku šetří policisté z Přelouče rozbitou skleněnou výplň okna ubytovny v ulici Boženy Němcové.

Policisté z Chvaletic byli přivoláni k požáru do obce Zdechovice. Došlo k zahoření odpadu na skládce, oheň byl uhašen a policisté věc evidují pouze v knize událostí.

O pomoc jsme byli požádáni jedním občanem. Jeho matka přijela do města vozidlem Škoda Octavia červené barvy. Posléze zkolabovala u hotelu Zlatá Štika a její zdravotní stav byl natolik vážný, že nebyla schopna říci, kde vozidla zaparkovala. Operační důstojník vyhlásil pátrání po vozidle radiostanicí všem hlídkám a ani ne za tři hodiny bylo vozidlo nalezeno zaparkované v nemocnici.

Z Moravan přišlo oznámení v noci z pátku na sobotu. Oznamovatelka uvedla, že jistý muž dělá problémy v restauraci na hřišti. Když na místo přijeli policisté z Obvodního oddělení Dubina, zjistili, že zatím vůbec k ničemu nedošlo. Oznamovatelka uvedla, že uvedený muž dělá problémy vždy a proto se obávala, že je bude dělat i nyní.

O asistenci při ošetření nás v noci z pátku na sobotu požádala záchranná služba, která vyjížděla k zmateně pobíhajícímu muži na Pernštýnské náměstí v centru města.

20. července 2009
por. Bc. Markéta Janovská
tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem