Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend s trutnovskými policisty

Převládala majetková trestná činnost 

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 22.12.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 26 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné držení platební karty, podávání alkoholických nápojů mládeži, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a výtržnictví.

Královédvorští policisté šetří případ poškození oken, ke kterému došlo ze soboty na neděli 21.12.2008 v obci Dolní Dehtov. Dosud neznámý pachatel poškodil tři skleněné výplně vakuových oken vstupních dveří do obytného domu. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku ve výši 15 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

V sobotu 20.12.2008, krátce před polednem zavolal na linku 158 osmačtyřicetiletý muž z Trutnova, že v lesním porostu za pomoci detektoru kovů nalezl  v blízkosti silnice vedoucí na Jičín nevybuchlý granát z druhé světové války. Jednalo se o granát RG 34 se silně zkorodovaným povrchem. Na místo byl ihned přivolán pyrotechnik Správy Východočeského kraje Policie České republiky, který nebezpečný předmět zajistil a odvezl k odborné likvidaci. Policie České republiky vyzývá všechny občany, aby byli velmi opatrní při nálezu nevybuchlé munice a předmětů z války a vždy zavolali na linku 158.

Muži zákona Obvodního oddělení Policie České republiky Trutnov šetří případ krádeže, ke kterému došlo v pátečních  ranních hodinách 19.12.2008 v jedné prodejně na ulici Palackého  v Trutnově. Dosud neznámý pachatel devětačtyřicetiletému muži z jeho kapsy bundy ukradl peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku necelých 10 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu o víkendu policisté na silnicích trutnovského okresu vyzvali k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 343 řidičů motorových vozidel. Šest ze zkontrolovaných motoristů řídilo svá vozidla pod vlivem alkoholického nápoje. Za nezodpovědné chování hrozí podnapilým řidičům vysoká pokuta, zákaz řízení motorových vozidel a v případě zjištění hranice alkoholu nad jednu promili trest odnětí svobody až na jeden rok.

Trutnovští policisté na základě výborné místní a osobní znalosti vypátrali v sobotních nočních hodinách 20.12.2008 osmatřicetiletého muže, který procházel evidencí celostátně hledaných osob. Lustrací bylo zjištěno, že na muže je Obvodním soudem pro Prahu 2 vydán příkaz k zatčení. Policisté hříšníka omezili na svobodě a eskortovali ho pro potřeby svých pražských kolegů do cely předběžného zadržení do Prahy.

Dále muži zákona zpracovali 101 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 92 tisíc korun.

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala za víkend 11 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Policie České republiky tímto žádá všechny účastníky silničního provozu, jezděte opatrně a věnujte se plně řízení.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 115 telefonátů, 61 z nich bylo využito a zbývajících 54 nesouviselo s prací PČR.

 

vytisknout  e-mailem