Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkend v dopravě

PELHŘIMOVSKO: Policisté vyjížděli k nehodám s účastí cyklisty, motorkáře i řidičů vozidel.  

Pelhřimovsko - Perný víkend zažili pelhřimovští policisté ze skupiny dopravních nehod. Vyjížděli celkem k sedmi dopravním nehodám. Pouze jedna dopravní nehoda byla bez zranění. Hmotná škoda se vyšplhala na 777.000 korun.

Sobota 17.7.2010   8,55 hodin
Řidič vozidla Seat Leon jel z obce Kámen na obec Obrataň. Do jízdní dráhy mu z levé strany ve směru jízdy skočila srna. Řidič se snažil srně vyhnout a strhl řízení vpravo, kde vjel na nezpevněnou krajnici, která se pod ním utrhla. S vozidlem dále pokračoval v jízdě příkopem, zachytil o strom a nakonec čelně narazil do dalšího stromu. Při nehodě byla lehce zraněna spolujezdkyně. Škoda byla vyčíslena na 150.000 korun.


 
Sobota 17.7.2010   11,30 hodin
K nehodě tří vozidel došlo na silnici I/19 mezi obcemi Obrataň-Lejčkov. Při jízdě na přímém úseku řidič vozidla BMW nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním zastavujícím vozidlem Škoda Fabia a narazil do něho. Řidička vozidla Škoda Fabia byla nucena vlivem silničního provozu zastavit vozidlo. Nárazem bylo vozidlo fabia odraženo vpřed, kde narazilo do zadní části vozidla Škoda Felicia Combi. Ke zranění osob nedošlo. Škoda zde byla odhadnuta na 235.000 korun.
 
Sobota 17.7.2010   12,05 hodin
Další nehoda se opět stala na silnici I/19 ve směru Obrataň-Lejčkov. Řidič vozidla VW Transporter vlivem únavy usnul a vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci. Při přejíždění příkopu došlo k převrácení vozidla na střechu a následnému naražení na vzrostlý strom. Při nehodě byl zraněn řidič (20) a jeho spolujezdec (16). Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda 120.000 korun.
 
Sobota 17.7.2010    14,50 hodin
Sedmnáctiletý cyklista jel ulicí Nádražní v Žirovnici směrem k rybníku Hutní. Při jízdě se vyhýbal výmolům, které se nacházely v jeho jízdním pruhu. Při vyhýbání vjel do protisměru, kde čelně narazil do zde zaparkovaného osobního vozidla. Cyklista utrpěl zranění a byl převezen do pelhřimovské nemocnice. Alkohol byl u něho vyloučen dechovou zkouškou. Škoda 12.000 korun.
Sobota 17.7.2010     15,04 hodin
Řidič (32) motocyklu Honda jel od obce Rynárec směrem na Zajíčkov. Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení, najel na štěrk u pravé krajnice a upadl s motocyklem na zem. Motocykl se sunul po silnici a narazil do stromu. Při nehodě došlo ke zranění motocyklisty. Výsledek dechové zkoušky byl negativní. Hmotná škoda 50.000 korun.
 
 
Neděle 18.7.2010     14,49 hodin
V odpoledních hodinách jela devětatřicetiletá řidička vozidla Renault Megane z Pelhřimova směrem na Putimov. Při projíždění levotočivé zatáčky na mokré vozovce vlivem aquaplaningu dostala s vozidlem smyk a narazila pravou zadní částí do stromu. Od něho se odrazila a narazila pravou přední částí do dalšího stromu vlevo mimo vozovku. Při nehodě byla zraněna řidička a její spolujezdec. Alkohol byl vyloučen, hmotná škoda 60.000 korun.
 
 Neděle 18.7.2010     20,00 hodin
Poslední vážná víkendová nehoda se stala v úseku Horní Ves - Horní Cerekev. Řidička (28) vozidla Citroen Xsara Picasso na přímém úseku z dosud nezjištěných příčin vyjela s vozidlem vpravo mimo vozovku, kde narazila do stromu. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidičky a těžkému zranění jejího devětadvacetiletého spolujezdce, který byl letecky transportován do nemocnice v Č. Budějovicích. Dvě zraněné děti byly převezeny do Nemocnice v Pelhřimově. Škoda byla vyčíslena na 150.000 korun.
H.Cerekev 18.7.10.JPGH.Cerekev 18.7.10.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem