Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend v okrese

První prázdninový víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klidný  

V pátek 4. července šetřili v ranních hodinách dopravní nehodu, ke které došlo pod hradem Pecka. Řidič osobního vozidla Škoda Superb se střetl při průjezdu levotočivé zatáčky s protijedoucím vozidlem Škoda Favorit. Ke zrnění osob nedošlo a alkohol u obou řidičů byl n na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda byla vyčíslena na 65 tisíc korun.
Dále vyjeli do Ostroměře, kde řidič nákladního vozidla Mercedes neodhadl při průjezdu obcí boční odstup od linkového autobusu, který stál na zastávce a o tento zavadil. Ke zranění osob nedošlo a škoda byla odhadnuta na 65 tisíc korun.
V odpoledních hodinách vyjížděli muži zákona v Jičíně do Jiráskovy ulice, kde zůstala v jednom z bytů na toaletě uvězněná jeho majitelka. Na svobodu ji nakonec pomohli až přivolaní hasiči, kteří zámek dveří překonali.
V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 dvaaosmdesátiletý důchodce z Jičínska, že poté, co se vrátil domů z nemocnice zjistili, že mu jeho, o deset let mladší manželka, vyhodila všechny věci. Dále uvedl, že ho napadá a obviňuje z toho, že má milenku. Policisté na místě oběma domluvili. Jak je vidět, láska kvete v každém věku.
Po jednadvacáté hodině si dva mladíci vyměňovali své názory na plovárně v Jičíně a v kempu v Jinolicích zase pro změnu neznámý vandal rozbil půllitrovou sklenicí čelní sklo u vozidla Peugeot 205.

Sobota 5. července byla o poznání rušnější.
Ve tři hodiny ráno se dostavil na policii v Jičíně silně opilý muž s tím, že nutně potřebuje odvézt do obce Jičíněves. Nemohl pochopit, že policisté neprovozují taxi službu a stále chtěl vědět, jak tedy pomáhají občanům. Nakonec se vydal na cestu pěšky.
Poté vyjeli do Valdic, kde v pravotočivé zatáčce havaroval, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy, jednačtyřicetiletý řidič osobním vozidlem Opel Vectra. Policisté na místě řidiče vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, která u něj prokázala téměř 1 promili alkoholu. Celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.
Neuvěřitelně drze si počínal nad ránem zloděj v kempu v Nové Pace, kde nezjištěným předmětem prořízl bok stanu, ze kterého pak vzal dámskou kabelku. Evidentně mu vůbec nevadilo, že uvnitř spí její majitelka, která pak ráno kabelku našla pohozenou před stanem, ovšem bez peněz a mobilního telefonu.
Platit za benzín se nechtělo v dopoledních hodinách řidiči osobního vozidla KIA, který tankoval u benzínové čerpací stanice v Pševsi. I když si obsluhující pracovník poznamenal jeho registrační značku, nebylo mu to nic platné. Ta byla totiž těsně předtím odcizena z jiného vozidla zaparkovaného v Kopidlně. Další nepoctivý řidič tankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně. I v tomto případě si hlavu s placením nelámal a navíc i on měl na vozidle registrační značku z jiného vozidla.
Dopravní značku zákaz vjezdu nerespektoval v Sobotce v Boleslavské ulici  hodinu po poledni osmadvacetiletý řidič osobního vozidla Proton a dále osmadvacetiletá řidička osobního vozidla Ford Focus. A tak v další jízdě pokračovali po uhrazení blokové pokuty. Inu dopravní značky je nutné respektovat a ne je ignorovat.
Není nad to, mít „dobrého“ souseda. O tom by totiž mohl vyprávět muž z Nové Paky, jehož soused se chová velmi neurvale a svým jednáním obtěžuje okolí. Na chodník a vozovku odhazuje odpadky, neuváženě používá pyrotechniku a naposledy mu dokonce nasypal na jeho zaparkovaná vozidla popel. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
V odpoledních hodinách oznámil na linku 158 muž z Jičína, že v Cidlině u zahradnictví plavou mrtvé ryby. Věc byla předána hospodáři rybářského sdružení, který několik mrtvých ryb našel o několik desítek metrů dál po proudu. Připustil, že mohly zemřít z důvodu kyslíkového deficitu během nedávné bouře.
Po patnácté hodině vyjeli muži zákona řešit sousedské neshody do Popovic. Mladá žena zde měla na chodbě domu nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout svého souseda. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Opravdu originálním způsobem se odměnila dvojice stopařů řidiči, který jim v odpoledních hodinách zastavil na obchvatu Jičína a následně je vyložil v prostoru křižovatky na Špici. Muž se ženou, oba ve věku kolem 27 let, sice řidiči poděkovali za jízdu, ale navíc si s sebou vzali i jeho peněženku, kterou měl uloženou v tašce na zadním sedadle. Během chvilky tak přišel nejen o své doklady, ale i o téměř 3 tisíce korun. I když na krádež přišel chvíli poté co vystoupili, už je nikde nenašel.

Ohlušující rána s následným požárem vozidla probudila v neděli 6. července v půl čtvrté ráno obyvatele Radimi. Na místo okamžitě vyjeli hasiči a policisté, kteří zjistili, že vozidlo zde stálo od předešlého dne. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Příčiny jeho zahoření teď zjišťuje vyšetřovatel hasičů.
Následně na to oznámila na linku 158 slečna z Pecky, že na diskotéce Pecka ztratila občanský a řidičský průkaz, které teď nutně potřebuje zablokovat. Nemohla pochopit, že takto po telefonu nelze doklady zablokovat. Jediné, co v té chvíli bylo zablokováno, byla linka tísňového volání, neboť během několika minut volala nejméně čtyřikrát.
158 158
Ve čtyři hodiny ráno přijali policisté na lince 158 oznámení týkající se nálezu mrtvé srny na silnici za obcí Ohařice. Když však mrtvé zvíře přijel odklidit hospodář mysliveckého sdružení zjistil, že se zde již nenachází. Možná, že byla pouze omráčená a z místa utekla a nebo dostal některý z projíždějících řidičů chuť na pečínku ze srnčího a odvezl ji. Hlavně, aby mu maso z mrtvého zvířete chutnalo.
V dopoledních hodinách pak vyjeli muži zákona do Úlibic, kde jeden ze sousedů obtěžoval ostatní hlasitou hudbou. Na místě postačila domluva.
Na podivně zabarvenou hladinu rybníku v Lužanech upozornila návštěvnice zdejšího kempu. Nezdála se jí modrozelená barva, kterou na místě prozkoumali hasiči. Následně usoudili, že by se mohlo jednat o malířskou barvu. Nakonec se k rybníku dostavila zástupkyně životního prostředí, která na základě odebraných vzorků zjistila, že se v žádném případě nejedná o barvu, nýbrž o určitý druh sinic.


vytisknout  e-mailem