Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend v opojení alkoholem

VYŠKOVSKO: Řidič měl přes dvě a půl promile. 

Neslavně počal konec pracovního týdne pro ve Vyškově zastaveného šoféra. U toho se v pátek brzy ráno při dechové zkoušce projevil zřejmě tzv. zbytkový alkohol. Odborný přístroj ukázal hodnotu 0,34 promile. U správního orgánu čeká čtyřiašedesátiletého muže vysoká pokuta, zákaz řízení a ztráta bodů.

Sedmatřicetiletý muž za volantem škodovky v pátek odpoledne však dopadl mnohem hůře. Policisté mu v obci Rostěnice naměřili více než dvě a půl promile alkoholu. K němu se přidal v sobotu dvě hodiny po půlnoci třiapadesátiletý Vyškovan s 1,82 promile. Oběma policisté zadrželi řidičský průkaz. Navíc jim hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky až jeden rok odnětí svobody.

Schopnost svého těla odbourávat alkohol zřejmě přecenil osmadvacetiletý mladík kontrolovaný v sobotu po poledni v Ivanovicích na Hané. V neděli dopoledne doplnil víkendovou řadu hříšníků pětatřicetiletý řidič renaultu. Ten projížděl Vyškovem nejen nepřipoután bezpečnostním pásem. V krvi měl navíc 0,66 promile alkoholu. Kromě policisty uložené kauce ho čeká stejně jako jeho mladého předchůdce správní řízení.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 19. září 2011

vytisknout  e-mailem