Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend v regionu

Uplynulý víkend byl bohatý na události 

Víkend v regionu

byl bohatý na události

Během uplynulých víkendových dní, od pátku 17. října do neděle 19. října, policisté ve svitavském regionu zpracovali 65 nových spisů. Část patřila obyčejným číslům jednacím (25), Šestnáct spisů se týkalo nových trestných činů a 18 nových přestupků. Páchaná trestná činnost byla majetkového charakteru. Krom doobjasněného případu vloupání do stavební buňky, který se stal ve čtvrtek 16. října, se policisté zabývali vloupáním do novostavby dřevěného domku v obci Bohdalov. Pachateli, který do objektu vnikl násilím, se hodila kovová vana, elektrická vrtačka a další materiál, který majitel nutně pro stavbu potřeboval. Škoda byla majitelem vyčíslena na 75 tisíc korun.

V zahrádkářské kolonii V loučkách, která se nachází v katastru obce Jevíčka, došlo k vlouání do jednoho z rekreačních objektů. Pachatel si z místa odnesl alkohol a svým jednáním způsobil škodu bezmála za 2 tisíce korun.

V Poličce policisté od pátku řeší krádež peněženky s platební kartou. Jedna ze zákaznic prodejny na ulici Tyršova v Poličce jen na malý okamžik nestřežila svoji kabelku, kterou měla odloženu v nákupním vozíku. Této příležitosti se chopil zloděj a peněženku z kabelky sebral. Žena tak přišla o cennosti v podobě 18 750 korun.

Krom trestných činů policisté řešili 18 přestupků. Téměř většina se týkala majetku. V jednom případě se jednalo o vylákání 2 tisícové zálohy na montáž měřiče tepla ze strany neznámého podvodníka, který zazvonil v podvečer u dveří panelového bytu na ulici Felberova. Poškozená, která peníze dobrovolně vydala, posléze zjistila, že se jednalo o podvod. Případ následně oznámila Policii.

Podobný případ zaznamenali o několik hodin dříve i policisté  v Moravské Třebové. Tentokrát podvodník na poškozené vylákal zálohu 500 korun, která měla posloužit coby záloha na ústřední topení. Policisté v tomto případě varují a upozorňují veřejnost, aby v podobných případech byla obezřetnější a své finance jen tak lehce nedávala do rukou cizím lidem. Jejich cílem je totiž lehce přijít k penězům i za cenu protiprávního jednání.

Policisté ze skupiny dopravních nehod v průběhu víkendu vyjížděli ke 4 dopravním nehodám, při nichž nebyl žádný z účastníků zraněn. Hmotné škody na vozidlech jsou předběžně vyčísleny na 65 tisíc korun.

K velmi vážné nehodě - srážce vlakem, vyjížděli policisté v sobotu v časných ranních hodinách.

Krom trestné činnosti policisté v celém regionu dohlíželi na řádný průběh při volbách. Jevíčští policisté v průběhu pátečního večera navštívili téměř desítku obecních úřadů, ve kterých probíhalo hlasování. Žádné výtržnosti ani neshody nemuseli policisté řešit.

Volby na Jevíčsku Volby na Jevíčsku

 

V pátek pak ve svitavském regionu proběhla dopravně bezpečnostní akce. V průběhu celého víkendu pak dopravní policisté vyřešili dalších 38 přestupků za 32 tisíc korun.

Svitavští policisté v pátek kolem 21 hodiny vypátrali  pohřešovanou osobu, po které pátrali kriminalisté z Prahy. O tom, že osoba byla nalezena ve Svitavách, byl informován příslušný útvar a pátrání bylo v policejních evidencích odvoláno.

Na linku tísňového volání přijali operační důstojníci během svých 24 hodinových služeb 135 hovorů. Většina z nich byla policisty dále využita.

 

vytisknout  e-mailem