Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend v regionu

V pátek proběhla další dopravně bezpečnostní akce 

V průběhu uplynulého víkendu včetně  pátku, do pondělního rána 27.10.2008  policisté na okrese Svitavy přijali oznámení o 7 nově spáchaných trestných  činech,  které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření.  Oznámení se  týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi  kterou patří krádeže prosté a  krádeže provedené vloupáním. Policisté objasnili několik případů vloupání do rekreačních objektů a jednoho rodinného domu, dále řešili vloupání do obchodního nákupního centra v Poličce, ze kterého byl odcizen bankomat.

V Poličce od neděle řeší případ vloupání do tří stavebních buněk, ze kterých zmizelo nářadí za 10 tisíc korun.
Jevíčští policisté přijali oznámení o krádeži peněženky, která byla poškozenému odcizena v jednom z brněnských supermarketů. Případ policisté zadokumentují a postoupí dle místní příslušnosti kolegům do Brna.


Podobný případ řeší policisté ze Svitav. Ti rovněž přijali oznámení o krádeži peněženky spolu s platební kartou. Tentokrát byla obětí trestného činu žena, kterou neznámý pachatel připravil o platební kartu a peněženku v hodnotě 2.500 korun. Jelikož se případ stal v Pardubicích, policisté po zadokumentování věc postoupí kolegům na Obvodního oddělení v Pardubicích.

Při  dohledu nad bezpečností a plynulostí  silničního provozu bylo  v rámci dopravně bezpečnostní akce, která proběhla v pátek od 22.00 do sobotního rána 02:00, na silnicích svitavského regionu  policisty  kontrolováno 61 vozidel. V pěti případech se řidiči dopustili přestupku. Všichni řidiči byli podrobeni dechové zkoušce, pouze jedna řidička nadýchala přes 0,2 promile alkoholu. Dva z řidičů nebyli připoutání bezpečnostními pásy a v jednom případě nevyhovoval technický stav vozidla.  Za přestupky, kterých se řidiči dopustili, je bloková pokuta neminula.

Dále muži zákona zpracovali o víkendu 24  přestupků  na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky  v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově  či domluvou na místě.  

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství  ve Svitavách  zpracovala o víkendu 7 dopravních nehod, při kterých došlo  ke čtyřem lehkým zraněním.  Hmotné škody dosahují téměř 300 tisícové hranice.

Dne 26. 10. 2008 , krátce po druhé hodině ráno havaroval u obce Karle se svým vozidlem Citroen BX 22letý řidič. Ten pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a při průjezdu levotočivou zatáčkou s vozidlem dostal smyk a  vyjel vlevo mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič a jeho o dva roky starší spolujezdec utrpěli lehká zranění, se kterými byli hospitalizování v nemocnici. Provedená dechová  zkouška u řidiče ukázala na pozitivní výsledky. Hodnoty alkoholu v dechu překročily jednu promili.

Dne 25. 10. 2008 zajišťovali jevíčští policisté v katastru obce Zadní Arnoštov místo zvané Arnošťovský kopec, kde oznamovatl nalezl nevybudlou munici z II. světové války. Přivolaný pyrotechnik ze Správy Východočeského kraje si na místě munici převzal  a odvezl k likvidaci.

V pátek v 17:00 v obci Dolní Újezd policisté nelezli odcizené vozidlo Opel Astra, po kterém bylo na konci září vyhlášeno celostátní pátrání. Vozidlo, v hodnotě 50 tisíc korun bylo zajištěno a vráceno zpět původnímu majiteli.

Policisté ze Žďáru nad Sázavou vyhlásili již minulý týden celostátní pátrání po hledané 16leté dívence. Ta byla svitavskými policisty vypátrána v obci Rohozná a předána zpět do rukou rodičů. Celostátní pátrání tak mohlo být odvoláno.


Na   tísňovou  linku 158 operační důstojníci  přijali 97 telefonátů,  57 z nich bylo využito.

vytisknout  e-mailem