Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend v regionu

byl poměrně rušný 

    V průběhu víkendové služby od pátku 5. září do neděle 7. září policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o 10 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a provádějí k nim prvotní šetření. Úkony trestního řízení byly zahájeny u trestného činu porušování domovní svobody, kterého se dopustil podnapilý 37letý muž, když se dožadoval vstupu do bytu rodičů své manželky. V obci Rychnov na Moravě řeší policisté z obvodního oddělení v Moravské Třebové vloupání do dvojgaráže, ze které se ztratily zahradnické potřeby. Svitavští policisté řeší krádež motorové nafty ze zaparkovaného kombajnu v obci Sklené a v obci Karle pak řeší další krádeže nafty, tentokrát ze čtyř zaparkovaných nákladních aut. V obci Čistá šetří policisté z Litomyšle  krádež věcí z Ford Tranzitu. Majitel zaparkovaného vozu pozapomněl, že auto není trezor a tak se s uloženými doklady, které ponechal ve voze,  mohl rozloučit, neboť se staly terčem zloděje. V Poličce dále přijali policisté oznámení o ztrátě mobilního telefonu v hodnotě 2.300 korun. Svitavští policisté pátrají po podvodníkovi, který vylákal po starší ženě 22 tisíc korun. Záminkou byly náhradní díly k vozidlu, které si údajně objednal syn poškozené.

Policisté ze skupiny dopravních nehod měli v průběhu víkendu spoustu práce. Vyjížděli celkem k 11 dopravním nehodám, při kterých došlo k 12 lehkým zraněním a 1 těžkému. U jednoho z řidičů byl provedenou dechovou zkouškou naměřen alkohol. Hmotná škoda sahá až ke 400 tisícové hranici.

V sobotu svitavští policisté vypátrali celostátně hledanou osobu muže (34), po které pátrali policisté z kriminální služby. Po provedení nezbytných úkonů byl muž propuštěn na svobodu.
V neděli pak krátce před pátou hodinou odpoledne policisté ze Svitavy vypátrali pobytu 17letého chovance výchovného ústavu na Tachovsku, který se rozhodl koncem měsíce srpna pro útěk. Chlapce policisté předvedli na Obvodní oddělení ve Svitavách, kde si jej výchovný pracovník   ústavu převzal.

Oznámením o nalezeném dělostřeleckém granátu ze II. světové války se v pátek, krátce po čtvrté hodině odpoledne zabývali svitavští policisté. Na Sluneční stráň v katastru obce Vendolí pak vyjížděl k nalezené munici pyrotechnik ze Správy Východočeského kraje, který si munici převzal a odvezl k likvidaci.

vytisknout  e-mailem