Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend v regionu

18 trestných činů, 15 přestupků, 9 dopravních nehod 

Během uplynulých  víkendových dní, od pátku 7. listopadu do neděle 9.  listopadu,  policisté ve svitavském regionu zpracovali 95  nových spisů.  Část  patřila  obyčejným číslům jednacím  (62). Osmnáct  spisů se týkalo nových  trestných činů   a 15 nových přestupků.  Páchaná trestná činnost byla majetkového  charakteru. Krom  případů vloupání do novostavby rodinného domku,  vyjížděli policisté k náhlému úmrtí 43leté ženy do obce Pacov na Moravskotřebovsku. K objasnění příčiny úmrtí byla nařízena zdravotní pitva. Případ je šetří kriminální služby. Dále se policisté v Litomyšli zabývali vloupáním do dvou osobních vozidel, v Pomezí pak řešili policisté případ poškození skla Škody Octavia a prověřují neplacení výživného. V průběhu sobotního dopoledne vyjížděli do Boršova, kde byl výstřelem z brokové zbraně zraněn jeden z myslivců.

Eskortní skupina v průběhu pátečního dne doprovázela 20letého mladíka, podezřelého z loupežného přepadení do vazební věznice v Olomouci. Krátce po páté hodině večer si mladíka převzala vězeňská služba do své péče.

Dva případy vloupání do osobních vozidel zaznamenali policisté v Litomyšli. Případy mají podobný charakter. V obou případech se pachatelé zaměřili na krádež autorádií. Jeden z případů se stal na ulici J. E. Purkyně. Z Fordu Fiesta bylo odcizeno autorádio a majiteli způsobena škoda za 4 tisíce korun. Druhý případ se stal na ulici 17. listopadu. Tentokrát autorádio zmizelo ze zaparkované Lancie. Majiteli byla tentokrát způsobena škoda za 5.500 korun. V obou případech policisté po pachateli a rádiích pátrají.

V obci Pomezí pak policisté v Poličce řeší poškození zadního skla úložného prostoru vozidla Škoda Octavia. Rozbitím majiteli vznikla škoda za 5 tisíc korun. Případ je zadokumentován a zároveň jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, kterého se dopustil prozatím neznámý pachatel.

Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli v průběhu víkendu k 9 dopravním nehodám. Jedna osoba byla lehce zraněna. V jednom případě provedená dechová zkouška u řidiče odhalila pozitivní výsledky. Orientační dechová zkouška s výsledkem 2,18 byla pro policisty impulsem k výzvě, aby se řidič podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.
Hmotné škody způsobené při dopravních nehodách se odhadují na více jak 600 tisíc korun.

Dopravní hlídky při svých službách v průběhu víkendu zjistili 35 spáchaných přestupků, za které bylo řidičům uloženo na blokových pokutách více jak 35 tisíc korun.


      Krom trestných činů policisté  řešili 15 přestupků. Téměř  většina se  týkala  majetku, zbylá část se týkala přestupků  v dopravě a proti občanskému  soužití.

       Na linku tísňového volání přijali operační  důstojníci   během svých 24  hodinových služeb 141 hovorů. Téměř polovina byla  policisty dále využita.


vytisknout  e-mailem