Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkend v regionu

byl poměrně rušný 


Během uplynulých víkendových dní, od pátku 12. září do neděle 14. září 2008, policisté ve svitavském regionu zpracovali 67 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím. Čtrnáct spisů se týkalo nových trestných činů a 24 nových přestupků. Trestná činnost se týkala převážně majetkových tredeliktů .

V Poličce policisté řeší případ vloupání do rekreační chalupy v obci Borová. Pachatel si odložil připravený lup před chalupu a z nezjištěných důvodů jej na místě zanechal. Všechny odcizené věci policisté vrátili zpět původnímu majiteli. Dále pátrají po pachateli krádeže haki lešení, které bylo odcizeno od rekonstruovaného domu v Poličce. Od pátku pak řeší případ neoprávněného držení platební karty, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že využil chvilkové nepozornosti nakupující ženy, která v nákupním košíku měla odloženu peněženku a této se zmocnil. Kořistí pachatele se tak stala krom peněženky, hotovosti i platební karta, vše v hodnotě 800 korun. V Moravské Třebové policisté řeší vloupání do haly dřevařského závodu, pachatel po svém  řádění zanechal škodu za 155 tisíc korun. Pátrají po pachateli vloupání do zemědělské usedlosti v obci Vranová Lhota, ze které majiteli zmizel zahradní nábytek a pracovní nářadí za téměř 9 tisíc korun. Prověřují případ neplacení výživného, kdy otec dluží k rukám matky na výživném 8 tisíc korun. V Jevíčku policisté řeší případ vloupání do výrobny uzenin. Dále prověřují trestný čin neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, kterého se mohla dopustit mladá žena, když vyměnila zámky vstupních dveří garáže a domu, čímž brání dalším osobám v užívání těchto prostor. Svitavští policisté řeší případ ublížení na zdraví neznámým mužem, který při potyčce způsobil 40letému muži zranění, jenž  si vyžádalo lékařské ošetření. Nyní po pachateli ublížení na zdraví policisté pátrají. Z víkendu policisté řeší další případ krádeže 200 litrů motorové nafty, ke které došlo v obci Pohledy. V neděli policisté obdrželi oznámení o poškození dvou motorových vozidel, zaparkovaných na ulici Mařákova ve Svitavách. Neznámý vandal postříkal prozatím neznámou látkou kapoty vozů BMW a Fiat a ta po sobě zanechala rozleptaný lak.  Majitelům osobních vozů byla způsobena škoda za 25 tisíc korun. Po ničiteli cizího majetku pátrají.

Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli ke 3 dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda přesahuje částku 160 tisíc korun.

Při víkendové službě policisté ze skupiny dohledu nad silničním provozem řešili 43 dopravních přestupků, kterých se dopustili řidiči motorových vozidel. Za rychlou jízdu, nepřipoutání se za jízdy bezpečnostními pásy a  za jízdu s nerozsvícenými světly,  byli řidiči pokutováni.

Operační důstojník během páteční a víkendové služby přijal na linku tísňového volání 158 cekem 120 hovorů, které v 60 případech byly dále využity.
 


vytisknout  e-mailem