Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend v regionu Náchodska

Policisté evidovali hlavně krádeže a vloupání 

Během víkendu 13. až 15. února 2009 se policisté náchodského regionu potýkali s kriminálními živly, řešili přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem pak policisté nasbírali v průběhu pátku, soboty a neděle 49 nových spisů, z toho zaevidovali začali vyšetřovat 29 nových trestných činů, 19 přestupků a jedno obyčejné číslo jednací.
 
 
Přestupky, jejichž řešením se policisté během víkendu zabývali ,bychom mohli rozdělit mezi občanské neshody, drobné krádeže a přestupky v dopravě. Policisté v České Skalici v pátek zaevidovali krádež peněženky a dokladů z kabelky v obchodním domě, podobné krádeže pak mohli policisté vysledovat během odpoledne stejného dne i v Náchodě a Jaroměři. Policisté se domnívají, že v regionu řádila organizovaná banda, která se přesouvala z jednoho obchodního domu do druhého, dopadnout poberty se jim však dosud nepodařilo. Všechny nakupující proto policisté varují, aby si na své věci dávali opravdu dobrý pozor a tašky a kabelky skutečně bez dozoru neponechávali. Zlodějům stačí jen malá chvilka nepozornosti a peníze, doklady a platební karta hbitě změní majitele, aniž by ten původní zaznamenal zmizení dříve než u pokladny, kde nemá čím zaplatit. Policisté samozřejmě vítají jakýkoliv podnět, který by vedl k odhalení a dopadení takových kapesních zlodějů.
 
 
V průběhu pátku, soboty a neděle se na linku 158 obrátilo celkem 103 občanů. Relativně nejklidněji bylo v neděli, kdy pracovníci linky zaznamenali 30 hovorů. V pátek a v sobotu bylo shodně po 40 voláních. Nejvíce zbytečných hovorů policisté zapsali v sobotu, kromě 18 využitelných volání museli zodpovídat také 25 telefonátů nevyužitelných nebo zcela zbytečných.
 
Trestná činnost zlodějů se zaměřila zejména na majetky okolních spoluobčanů. Policisté v Náchodě, Jaroměři a Novém Městě nad Metují zaevidovali několik vloupání do osobních vozidel. Zloděj většinou využil příležitosti, když uviděl uvnitř automobilu odloženou tašku, batoh nebo aktovku. V noci z pátku na sobotu 14. února 2009 na to doplatil majitel osobního automobilu VW Sharan, který si jej zaparkoval v České Čermné před místním obchodem. Zloděj rozbil zadní okénko, vnikl dovnitř a odcizil koženou brašnu, lyžařskou bundu a další oblečení, ponechané přes noc v autě. Majiteli tím způsobil škodu ve výši přesahující osm a půl tisíce korun. Po pachateli, kterému hrozí až dvouletý trest nebo peněžitý trest nyní policisté pátrají.
V průběhu pátku, sooboty a neděle dopravní polciisté zaznamenali tři dopravní nehody, z toho jednu se dvěma lehkými zraněními. Tato nehoda se stala v sobotu 14. 2. 2009 na obchvatu České Skalice v šest hodin večer. Řidič jedoucí po obchvatu ve směru od Jaroměře zřejmě špatně odhadl vzdálenost od pravé krajnice. Při odbočování vlevo na Českou Skalici vjel na krajnici a pak přední částí vozdila narazil do betonového mostku. Při havárii byl zraněn jak 77letý řidič, tak 80letá spolujezdkyně. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu, technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna. Nehodu dopravní policisté nadále vyšetřují.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem