Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend v Žacléři

TRUTNOVSKO - Policisté vypátrali osobu v celostátním pátrání a odhalili nezodpovědné řidiče. 

Policisté v Žacléři v průběhu víkendu odhalili jednoho řidiče pod vlivem alkoholu, tři řidiče, kteří měli pozitivní orientační test na omamné a psychotropní látky a v neposlední řadě vypátrali osobu v celostátním pátrání.

Nejprve v pátek po 15. hodině při běžné silniční kontrole zastavili bílé vozidlo Opel, jehož řidič měl pozitivní orientační test na drogy. Řidič se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem biologického materiálu.
Druhý pozitivní orientační test na drogy měl řidič vozidla Volkswagen, kterého kontrolovali policisté po 23. hodině na Horské ulici. Muž se odmítl na výzvu policistů podrobit lékařskému vyšetření, na místě přišel o řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu. Ve správním řízení mu hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun.

V sobotu po 14. hodině policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního dohledu odhalili 66letého řidiče vozidla Škoda pod vlivem alkoholu. Provedená dechová zkouška ukázala pozitivní hodnotu 2,04 promile. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí rok vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.
Tentýž den ve 21. hodin jsme na lince 158 přijali oznámení týkající se podezřelé osoby, která v ulici Boženy Němcové obchází domy a bere za kliky. Místní policisté po příjezdu na místo zajistili osobu, která byla téměř týden v celostátním pátrání. Jednalo se o svěřence jednoho dětského domova, který byl následně předán jeho zaměstnancům.   

 
V neděli po 18. hodině v Revoluční ulici stavěli policisté vozidlo Peugeot, které řídila 29letá řidička. I ona měla pozitivní orientační test na drogy a odmítla se, podrobit lékařskému vyšetření. Krom toho policistům nepředložila při kontrole řidičský průkaz. Další jízda jí byla zakázána a hrozí jí pokuta až 50 tisíc korun.   

por. Pižlová Šárka, DiS.
4. 4. 2022, 11:00

vytisknout  e-mailem