Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend ve špatné režii řidičů

RYCHNOVSKO - Nehody jednostopých vozidel. 

První zářijový víkend začal nešťastně už v pátek dopoledne, kdy mladík vjel pod kola motorového vlaku. Další víkendové dopravní nehody a havárie byly "v režii" jednostopých vozidel.

Přehlédl vlak ?
V pátek v 10:20 vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod do Slatiny nad Zdobnicí. K nechráněnému železničnímu přejezdu přijel třiadvacetiletý řidič vozu zn. Peugeot Boxer. Na příkaz dopravní značky „Stůj, dej přednost v jízdě“ s největší pravděpodobností nezastavil a vjel na koleje v okamžiku, kdy od Doudleb nad Orlicí přijížděl osobní vlak. Strojvedoucí již nedokázal pro krátkou vzdálenost střetu zabránit. Předek vlaku narazil do levého boku dodávky. Při střetu utrpěl řidič auta blíže neurčené zranění hlavy, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. K žádnému dalšímu zranění osob  naštěstí nedošlo. Alkohol byl dechovou zkouškou u obou řidičů vyloučen. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 295.000 korun.

Spadl z koloběžky
K havárii koloběžky vyjížděli dopravní policisté týž den v 19:55. Sedmadvacetiletý mladík jedoucí na koloběžce značky K-line v Hoděčíně směrem na Lično v mírně levotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin z koloběžky spadl na silnici. S poraněním hlavy ho záchranáři převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Posádka se zákazy uvízla v síti strážníků
V sobotu v 20:43 dorazila hlídka policistů Obvodního oddělení Dobruška na žádost městských strážníků do Českého Meziříčí. Ti zastavili ke kontrole vozidlo zn. Škoda Felicia s přívěsem, jedoucí od Bohuslavic a zjistili, že dvacetiletý řidič není držitelem řidičského oprávnění. Další kontrolou přivolaní policisté na místě zkonstatovali, že auto nemá platnou technickou kontrolu a emise a není řádně převedeno na nového majitele. Muži zákona navíc u pětačtyřicetiletého spolujezdce zjistili, že má trestním příkazem Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou vysloven od května tohoto roku zákaz pobytu na území obvodu Okresního soudu Rychnov nad Kněžnou na dobu 3 roků.

Motorkář skončil v příkopu
Dopravní policisté ze Skupiny dopravních nehod vyjížděli v neděli v 16:45 mezi obce Javornice a Pěčín. Devětatřicetiletý řidič motocyklu zn. BMW při průjezdu levotočivou zatáčkou nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde havaroval. Se zraněním byl záchranáři převezen do rychnovské nemocnice. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Škoda této havárie byla odhadnuta na 15.000 korun.

Nerespektoval zákaz předjíždění
O půl hodiny později se stala další dopravní nehoda motorkáře, tentokráte v Rychnově nad Kněžnou před vjezdem do nemocnice. Řidič motocyklu zn. Honda jedoucí po silnici č. I/14 od města směrem na Lipovku začal předjíždět v místě, kde je dopravním značením daný zákaz předjíždění, dvě motorová vozidla před sebou. Při tom s největší pravděpodobností přehlédl dalšího motocyklistu na motocyklu zn. Yuki, odbočujícího vlevo  na místní komunikaci. Při střetu obou motorek byla zraněna jednadvacetiletá spolujezdkyně z hondy a osmačtyřicetiletý řidič Yuki. Šestadvacetiletý řidič hondy vyvázl bez zranění. Alkohol policisté u obou motorkářů na místě dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 30.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
8. září 2014

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

5.9. Slatina nad Zdobnicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.9. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.9. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.9. Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.9. Slatina nad Zdobnicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.9. Hoděčín 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.9. Přím 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.9. Přím 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.9. Slatina nad Zdobnicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem