Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkend ve znamení alkoholu

HODONÍNSKO: Policisté se zaměřili na podnapilé řidiče 

Během uplynulého prodlouženého víkendu se policisté na Hodonínsku rozhodně nenudili. Při silničních kontrolách se zaměřili především na bezpečnost a plynulost silničního provozu, ale také na řidiče, kteří se před jízdou posilnili alkoholem nebo drogami. Od sobotního rána až do úterního večera tak v jejich rukách skončilo třináct řidičů pod vlivem alkoholu, jeden řidič pod vlivem drog a dva, kteří řídili v době, kdy to měli zakázáno.
Jedním z těchto řidičů je i třiačtyřicetiletý muž, který byl přistižen v obci Svatobořice-Mistřín. Tento řidič, když před sebou spatřil policistu se vztyčeným zastavovacím terčem, nezastavil, policistu objel a pokračoval dále. Odbočil do místních uliček a snažil se policejní hlídce ujet. Hlídka ujíždějící vozidlo pronásledovala a asi po pěti minutách jej dostihla. Zde řidič, když viděl, že nemá šanci ujet, vozidlo zastavil. Policisté zjistili, že se jedná o místního muže, kterého vyzvali k provedení dechové zkoušky. Při té vyšlo najevo, že je značně podnapilý, když nadýchal 1,8 ‰ alkoholu. Jelikož sám řidič pak tvrdil, že stejně autem pojede dál, vznikla důvodná obava, že by mohl své výhružky naplnit a ohrozit tak sebe nebo někoho jiného. Proto jej policisté zajistili a umístili do policejní cely. Jeho alkoholová jízda skončila obviněním z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud jej může potrestat až dvouletým trestem odnětím svobody.
Jiný případ s alkoholovým podtextem se odehrál v obci Louka. Tam, po předchozím požití alkoholického nápoje, jel šestačtyřicetiletý muž na jízdním kole. Při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky v důsledku silné podnapilosti nezvládl řízení a  upadl na vozovku. Tím si způsobil zranění hlavy. Z místa nehody byl převezen do nemocnice, kde byl přijat k hospitalizaci. Ještě na místě nehody s ním byla provedena dechová zkouška s výsledkem téměř 3,0 ‰ alkoholu.
 

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem