Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Víkend ve znamení kontrol

Západní Čechy - O víkendu proběhla v teritoriu oblastního ředitelství služby cizinecké policie Plzeň řada kontrolních akcí, při kterých se policisté z cizinecké policie zaměřovali na dodržování pobytového režimu na území České republiky, kontrolovali veřejný pořádek a pátrali po pohřešovaných a hledaných osobách 

     O víkendu proběhla v teritoriu oblastního ředitelství služby cizinecké policie Plzeň řada kontrolních akcí, při kterých se policisté z cizinecké policie  zaměřovali na dodržování pobytového režimu na území České republiky, kontrolovali veřejný pořádek a pátrali po pohřešovaných a hledaných osobách.  
     Do kontrolních akcí se zapojili policisté z inspektorátů cizinecké policie Cheb, Domažlice a Plzeň, dále pak policisté z oddělení pátrání Rozvadov a policisté ze skupin služební kynologie Cheb a Karlovy Vary. Kontroly probíhaly na úseku dálnice D5, na silnici v obci Babylon nebo během kontrolní akce „Listopad“ na tržnici v obci Svatá Kateřina. Policisté v rámci těchto akcí zkontrolovali celkem 454 cizinců, 41 vozidel, dva autobusy a uložili 51 blokových pokut v celkové výši 77.000,- Kč.
     Během kontrolních akcí policisté vyhostili z České republiky 2 Ukrajince, kteří v rámci readmisní dohody budou předáni zpět do své země.
     V neděli policisté také zadrželi ve spolupráci s Městským ředitelstvím Policie ČR v Plzni oddělením hlídkové služby Slovenku, která má v České republice zakázán pobyt od roku 1995. Žena ze Slovenska byla zadržena pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dnes byla tato Slovenka předána v rámci neadmisní dohody zpět na Slovensko. Pro stejný trestný čin byl také zadržen příslušník Ukrajiny, kterému policisté udělili zákaz pobytu v České republice na dobu pěti let.
     Policisté z inspektorátu cizinecké policie Cheb kontrolovali v neděli cizince v hernách v Chebu. Při jedné z kontrol se jeden z občanů Vietnamu policistům pokoušel schovat za herní automaty, což se mu nepodařilo. Tento cizinec u sebe neměl žádné doklady totožnosti. Při bližší prohlídce u něj byly nalezeny dvě krabičky od cigaret, v nichž cizinec ukrýval 11 igelitových sáčků s  neznámou bílou krystalickou látkou. Přivolaný technik z územního odboru v Chebu provedl rozbor této látky a zjistil, že se pravděpodobně jedná o metamfetamin. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu výroba držení omamných a psychotropních látek a jedů převzali cizince policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování v Chebu k dalšímu šetření.
     Při nedělní kontrole linkového autobusu Praha-Amsterodam předložil muž z Moldávie policistům z oddělení pátrání Rozvadov padělaný občanský průkaz z Rumunska, ačkoli měl svůj platný cestovní doklad ukryt ve svém zavazedle. Cizinec byl po souhlasu státního zástupce zadržen a policisté s ním zahájili úkony trestního řízení. Celá věc je v současné době v šetření policistů z oddělení pátrání Rozvadov.
 
                                                                                                                                                       por. Mgr. Pavla Lohrová
                                                                                                                                                       tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem