Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend ve znamení krádeží a nehod

RYCHNOVSKO - Pozor na střety se zvěří. 

Uplynulý víkend na Rychnovsku byl ve znamení majetkové trestné činnosti a dopravních nehod, při kterých došlo ke střetům řidičů s lesní zvěří.

Prohlídka sklepů
Čtyři sklepy a prádelnu prozkoumal v noci ze soboty na neděli v jednom domě v Opočně neznámý pachatel. Z jedné sklepní kóje po poškození zámku ukradl jízdní kolo zn. Merida. Škoda této krádeže vloupáním je vyčíslena na 4.500 korun. Případ šetří dobrušští policisté.

Traktory bez šťávy
Do areálu jedné společnosti na Týnišťsku se vloupal v noci ze soboty na neděli zloděj. U volně odstavených traktorů po odstranění víček palivových nádrží odčerpal několik stovek litrů motorové nafty. Majitel škodu vyčíslil na více než 11.000 korun.
 
Opilý cyklista
Poraněnému muži se ztrátou vědomí přivolal v neděli krátce po patnácté hodině pomoc náhodný svědek. Dvaačtyřicetiletý cyklista projíždějící místní komunikací mezi Vamberkem a chatovou osadou Mníšek upadl na vozovce. Záchranáři ho transportovali do rychnovské nemocnice, kde jej s lehkým zraněním hospitalizovali. Policisté u něj dechovou zkouškou naměřili 3,17 promile alkoholu v dechu.

Střet se zvěří
Hned třikrát vyjížděli policisté se Skupiny dopravních nehod v sobotu večer a v noci k nahlášeným střetům se zvěří. Tři řidiči osobních vozidel nestačili zabránit srážce se srnou, a to v lokalitách u Javornice, Českého Meziříčí a u Častolovic. Všechny tři srny byly na místě mrtvé. Celková škoda všech incidentů je odhadnuta na 40.000 korun.
 
por. Mgr. Alena Kacálková
21. říjen 2013

vytisknout  e-mailem