Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendová nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Nehody se obešly bez zranění 

Od pátku do neděle vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod celkem k šesti událostem, při kterých byla vyčíslena hmotná škoda na 314.100 korun. Dopravní nehody se naštěstí obešly bez zranění osob.
Ve dvou případech se řidiči s vozidly střetli se srnčí zvěří. V jednom případě zadokumentovali poškození vozidla neznámým pachatelem v Počátkách na parkovišti.
 
V neděli se řidiči na Pelhřimovsku setkávali s namrzlými silnicemi a nánosem rozbředlého sněhu na vozovce.Čížkov 26.2.12.jpg
 
 
Krátce po poledni jel řidič vozidla Škoda Octávia po silnici I/19 ve směru od obce Leskovice na obec Čížkov. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal na vrstvě rozbředlého sněhu s vozidlem smyk, vjel do protisměru, kde zadní částí vozidla narazil do vzrostlého stromu a přední částí zachytil o projíždějící nákladní automobil Scania s návěsem. Při události nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda byla odhadnuta na 140.000 korun. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HU 26.2.12.jpg
 
 
Krátce po 16,00 hodině sjížděl řidič vozidla VW Golf z dánice Dl ve směru od Brna. Na sjezdu v Humpolci při objíždění vozidla nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem. Na zasněžené vozovce dostal s vozidlem smyk a vyjel vpravo mimo vozovku, kde urazil malý smrček a druhý poškodil. Hmotná škoda byla vyčíslena na 1.000 korun.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poslední dopravní přestupek se stal v podvečerních hodinách na silnici I/34 mezi obcí Božejov a obcí Ústrašín. Řidič vozidla Suzuki Swift nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, při objíždění stojícího vozidla dostal na zledovatělé vozovce smyk a havaroval do příkopu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 60.000 korun.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
27. února 2012
 

vytisknout  e-mailem