Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendová nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Škoda na poškozených vozidlech dosáhla téměř půl miliónu  

Od pátku do neděle vyjížděli pelhřimovští policisté ze skupiny dopravních nehod celkem k osmi karambolům. Střety se naštěstí obešly pouze s pomačkanými plechy. Pouze dvě osoby utrpěly lehké zranění. Škoda na poškozených vozidlech dosáhla částky 460 tisíc korun. Ve třech případech byly poškozeny vozidla na parkovišti neznámým pachatelem. V jednom případě nedal řidič vozidla přednost v jízdě, za další nehodu mohlo nedodržení bezpečnostní vzdálenosti za vozidlem a nepozornost, v jiném případě údajně skočila do jízdní dráhy vozidlu srna.
 
 Putimov 8.9.12.jpg
 
V sobotu 8. září dvě hodiny po půlnoci jel řidič vozidla Toyota Yaris po silnici III. třídy od obce Putimov na obec Sázava. Řidiči do jízdní dráhy údajně skočila srna. Proto vyjel na nezpevněnou krajnici, zde dostal smyk, který nezvládl a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Při nehodě byl lehce zraněn spolujezdec. Způsobená škoda byla odhadnuta na 80 tisíc korun.  
 
 
 
 
 
 
Polesí 8.9.12.jpg
 
 
Druhá nehoda se zraněním se stala také v sobotu 8. září v podvečerních hodinách na Počátecku. Řidič vozidla Peugeot 206 jel po silnici mezi obcemi Polesí a Veselá. Po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk a vyjel vpravo mimo vozovku do lesa, kde poškodil dva stromy a havaroval zde. Při nehodě byl lehce zraněn samotný řidič, který byl převezen k jednorázovému ošetření do pelhřimovské nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 54 tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
v pátek v odpoledních hodinách se stala nehoda na Kamenicku. Řidič nákladního vozidla Renault s návěsem jel po silnici I. třídy od Kamenice nad Lipou směrem na Pravíkov. Na křižovatce se silnicí na obec Babín v důsledku okolností vyvolaných silničním provozem byl nucen náhle snížit rychlost jízdy. Za ním jedoucí řidič vozidla Kia Ceed také snížil rychlost jízdy a za ním jedoucí řidič osobního vozidla Mercedes Benz s přívěsem nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím automobilem kia a ve snaze zabránit nárazu jej začal objíždět vlevo. Při manévru narazil pravou přední částí přívěsu do levé přední části vozidla kia. Toto vozidlo bylo odraženo do zadní části návěsu nákladního vozidla renault. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Způsobená škoda však byla odhadnuta na 161 tisíc korun.
  
 Kamenice 7.9.12.jpg
 
 
por. Bc. Hana Kotková, komisař
10. září 2012
 
 
 

vytisknout  e-mailem