Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendová nehodovost

Chlapec srážku s vozem nepřežil 

      V pátek hned v šest hodin ráno nedala ve Vysokém Mýtě při odbočování vlevo přednost protijedoucímu opelu 26letá řidička favoritu. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Policisté ale zjistili, že mladá žena nevlastní příslušné řidičské oprávnění. Proto jí také sdělili podezření ze spáchání trestného činu jízdy bez řidičáku. To ale nebyl jediný páteční hříšník. Odpoledne přejel mezi Tatenicemi a Lanškrounem do protisměru 51letý řidič mondea ve chvíli, kdy tudy projíždělo osobní vozidlo značky VW Golf. I tato kolize se obešla bez zranění. Řidič mondea ale při orientační dechové zkoušce nadýchal více než 1,7 promile. I on se v brzké době ocitne před soudem.

     Bez alkoholu se neobešly ani sobotní kolize. Krátce před šestou hodinou ráno nezvládl v Letohradě řízení 20letý řidič osobního automobilu značky Kia, vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Zraněn nebyl nikdo. Orientační dechová zkouška řidiče ale ukázala více než 1,6 promile. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a ve zkráceném přípravném řízení mu navíc sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve čtyři hodiny odpoledne z dosud neznámých příčin havaroval mezi Těchonínem a Jamným nad Orlicí 36letý řidič mazdy. Zraněný řidič nadýchal více než dvě promile. Téměř ve stejnou dobu došlo k vážné nehodě v Sázavě. Sedmnáctiletý řidič-neřidič saxa nedal na místní křižovatce přednost osobnímu automobilu značky VW Polo jedoucímu po hlavní silnici a narazil do něho. Jeden ze spolujezdců byl při nehodě zraněn těžce, dva lehce. Také jeho chování bude mít dohru před soudem.

   O chvíli později došlo k další velmi vážné nehodě mezi Hrušovou a Vysokým Mýtem. Desetiletý chlapec začal přebíhat vozovku ve chvíli, kdy tudy projížděla 24letá řidička osobního vozidla značky Suzuki Swift. Chlapec vážným zraněním v litomyšlské nemocnici podlehl. Míra zavinění této nehody je předmětem dalšího šetření.

     V neděli navečer přehlédl v Lanškrouně chodce 26letý řidič escortu. Chodec, který nadýchal více než 2,7 promile alkoholu, byl s těžkým zraněním převezen do okresní nemocnice. I touto nehodou se policisté nadále zabývají.


 

Odkazy do noveho okna

V. Mýto

V. Mýto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem