Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendová nehodovost

Dvě dopravní nehody s alkoholem 

     Za uplynulý víkend policisté ústecké nehodovky zaznamenali patnáct dopravních nehod. Dva účastníci při nich byli zraněni těžce, čtyři lehce a dva z řidičů dokonce způsobili nehodu pod vlivem alkoholu. Škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 1.200 tisíc korun.

     V pátek 5. prosince ve večerních hodinách byla silnice úzká 41letému řidiči vozky ve Vysokém Mýtě. Nestihl se vyhnout stojícímu peugeotu, zavadil o něho a na vozidle způsobil škodu 15 tisíc. Po následné dechové zkoušce policisté zjistili, že řidič popíjel alkoholické nápoje a bylo mu naměřeno přes dvě promile alkoholu. Naštěstí nikdo nebyl zraněn.

     V sobotu v jednu hodinu po půlnoci vyjížděli Ústeckoorličtí policisté k vážné dopravní nehodě v České Třebové. Třicetidvouletý řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia, který pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy na mokré vozovce vjel do protisměru a narazil do plotu, zděné plynové přípojky a nakonec naboural do zaparkovaného nákladního vozidla zn. Citroën Jumpy. Řidič i jeho 30letý spolujezdec byli s vážnými zraněními převezeni do Orlickoústecké nemocnice. Způsobená škoda sahá k necelému půl milionu.

     Další kolize se stala v sobotu o hodinu později v Ústí nad Orlicí. Osobní motorové vozidlo zn. VW Golf, které řídil 23letý mladík, dostalo na namrzlé vozovce smyk a při svém akrobatickém cvičení narazilo do sloupu veřejného osvětlení a poškodilo značnou část kovového a betonového oplocení. Řidiči bylo naměřeno 1,6 promile.

pprap. Bc. Iveta Lehká

vytisknout  e-mailem