Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost

Dvě vážné dopravní nehody 

Ke dvěma vážným nehodám došlo v sobotu navečer
Hned ve čtvrtek ráno nedal na jedné z křižovatek v Lanškrouně přednost cyklistce 27letý řidič nákladního automobilu. Žena byla při nehodě lehce zraněna. Hodinu před půlnocí oslnilo u Ústí nad Orlicí protijedoucí vozidlo cyklistu. Ten nezvládl řízení a spadl do příkopu. Cyklista byl s lehkým zraněním převezen do okresní nemocnice. Zda usedl na bicykl pod vlivem alkoholu, ukáže až krevní rozbor.
Sobotní nehody se neobešly bez vážných následků. Ve čtyři hodiny odpoledne nedal na místní křižovatce v Řetové přednost malému cyklistovi třicetiletý cyklista. Muž i chlapec byli s lehkými zraněními převezeni do okresní nemocnice. Krátce před osmnáctou hodinou nestihl v Žamberku dobrzdit za osobním vodidlem značky Opal Vectra, které dávalo přednost protijedoucím vozidlům, 28letý řidič motocyklu a zezadu do něho narazil. Řidič Yamaha byl s těžkým zraněním převezen do ústeckoorlické nemocnice. Jen o hodinu později došlo k další vážné nehodě. V Ústí nad Orlicí srazila na přechodu pro chodce čtyřletého chlapečka 38letá řidička osobního automobilu značky Citroën Xsara. Chlapec byl s vážným zraněním převezen do královéhradecké nemocnice. Míra zavinění této nehody je předmětem dalšího šetření. Policisté se proto obrací na případné svědky, kteří by mohli jakoukoli informací přispět k rozuzlení této závažné nehody, ke které došlo v sobotu v 18.40 hodin na ulici Královehradecká na silnici I třídy č. 14, aby se obrátili na kteroukoli policejní služebnu.
Při zbývajících pěti kolizích, ke kterým policisté během prodlouženého víkendu vyjížděli, nebyl zraněn nikdo. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 154 tisíc korun.
nprap. Eva Sichrová
4. května 2009

 

vytisknout  e-mailem