Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Víkendová nehodovost

Přerovsko - nezvládnutí jízdy, alkohol a mikrospánek byly viníky dopravních nehod - naštěstí se obešly bez zranění  

Dne 29.4.2011 kolem 16:20 hodin došlo v obci Lipová k dopravní nehodě. Řidič (1992) jel vozidlem Š-Octavia od Přerova na Bystřici pod Hostýnem. Na přímém úseku vozovky v blízkosti rodinného domu, nezvládl řízení vozidla, sjel na levou stranu silnice , najel na travnatý pás, na kterém přední částí vozidla narazil do okrasného zábradlí. Po nárazu se vozidlo vytočilo a narazilo levou zadní částí do zdi domu v místě, kde je umístěna skříňka hlavního uzávěru plynu a plynoměru. Na místě přítomen výjezd HZS Přerov. Alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Na vozidle byla škoda vyčíslen na 30 tisíc korun, na okrasné zábraně na 15 tisíc korun. Věc je šetřena jako malá dopravní nehoda a řidiči byla na místě uložena bloková pokuta va výši 1 100 Kč.
 
 
 
Dne 30.4.2011 kolem 21:45 hodin došlo v obci Potštát k dopravní nehodě. Řidič (1975) řídil osobní motorové vozidlo Suzuki Swift od centra obce. Před jedním z domů narazil levou přední částí vozidla do levé přední části zde zaparkovaného vozidla Š-Fabia. Po nárazu pokračoval v jízdě. Pohotový svědek této události se za vozidlem rozběhl. Vozidlo asi po 200 metrech zastavilo  a jeho řidič se dobrovolně vrátil zpět na místo nehody. Na místo se dostavila policejní hlídka, která u řidiče provedla dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní a byla mu naměřena hladina 3,43 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovu zkouškou pak hladina 2,99 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob nedošlo. Řidič u sebe navíc neměl řidičský průkaz. Další jízda mu byla zakázána. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Nyní je řidič (1975) podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Věc je i nadále v šetření.
 
 
Dne 30.4.2011 kolem 15:50 hodin došlo na silnici I. třídy u obce prosenice k dopravní nehodě. Řidič (1975) jel vozidlem Š-Fabia od Oseku nad Bečvou směrem na Prosenice. Vlivem únavy (mikrospánku), v blízkosti železničního přejezdu přejel do protisměrné části vozovky , kde se bočně střetl s v opačném směru jedoucím vozidlem Suzuki (řízen 30 letou řidičkou). Následně vyjel mimo vozovku, kde urazil směrový patník a narazil přední částí vozidla do zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu, které urazil. Poté narazil do sloupu veřejného osvětlení, který vyvrátil a poškodil horní osvětlení a přetrhl dráty rozhlasu. Na místo bylo přivoláno vozidlo HZS Přerov z důvodu úniku provozních kapalin. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidle Š-Fabia byla vyčíslena na 80 tisíc korun, na vozidle Suzuki na 20 tisíc korun, na zabezpečovacím zařízení na 20 tisíc korun , na drátech rozhlasu na 5 tisíc korun a na směrovém sloupku na 1 tisíc korun. Řidiči (1975) byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 2 tisíce korun. 
 
2.5.2011
por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem