Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Víkendová nehodovost

Přerovsko - nedání přednosti, náhlá změna směru jízdy a alkohol byly viníky dopravních nehod  

Dne 25.3.2011 kolem 11:05  hodin došlo na silnici II. třídy u obce Stará Ves k dopravní nehodě s těžkým zraněním. 41 letý muž vedl vozidlo Ford Focus ve směru od obce Stará Ves. Na tříramenné křižovatce Stará Ves - Přestavlky - Říkovice, při odbočování vlevo z vedlejší komunikace, přehlédl od obce Přestavlky jedoucí vozidlo Peugeot (řízeno 56 letým řidičem), které jelo po hlavní silnici a nedal mu přednost. Došlo ke střetu obou vozidel levými předními koly a následnému vyjetí vozidla Peugeot z vozovky do příkopy a ke zranění jeho 56 letého řidiče. Ten byl vozidlem RZS převezen do přerovské nemocnice. Dle lékařské zprávy utrpěl zranění s předpokládanou dobou léčení cca 2 měsíce. Alkohol byl u obou na místě vyloučen dechovou zkouškou. Ke zranění jiných osob nedošlo. Škoda na Ford Focusu byla vyčíslena na 100 tisíc korun, na Peugeotu na 60 tisíc korun. V dané věci byly policejním orgánem zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou od 6 měsíců do 4 let. 
 
 
Dne 26.3.2011 kolem 13:20 hodin došlo na silnici II. třídy v prostoru křižovatky Přerov - Lověšice , k dopravní nehodě. 31 letý cyklista jel na jízdním kole od Přerova na Bochoř. V prostoru uvedené křižovatky náhle změnil směr jízdy doleva, aniž by dal znamení paží o změně směru jízdy. Přejel do jízdní dráhy vozidla Peugeot, které řídila 38 letá řidička. Ta na vzniklou situaci zareagovala prudkým bržděním a následně narazila čelně vozidlem do silniční příkopy. Při dopravní nehodě došlo ke zranění 13 letého spolujezdce z vozidla Peugeot. Ten byl převezen do přerovské nemocnice, kde byl hospitalizován. Dle lékařské zprávy utrpěl zranění s předpokládanou dobou léčení cca 3 týdny. Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na havarovaném vozidle byla vyčíslena na 50 000 Kč. V dané věci byly policejním orgánem zahájeny úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti. Případ je i nadále v šetření.
 
 
Dne 26.3.2011 kolem 16:05 hodin jel 50 letý cyklista, po předchozím požití alkoholických nápojů, na svém jízdním kole po místní komunikaci od obce Hranice na Černotín - Hluzov. Při sjíždění kopce se pravděpodobně plně nevěnoval řízení svého jízdního kola a vyjel mimo komunikaci, kde narazil s jízdním kolem do stromu a následně upadl do travnatého příkopu. Zde jej nalezla policejní hlídka a převezla jej do místa bydliště. Cyklista utrpěl lehké zranění, lékařské ošetření odmítl. Byla u něj provedena orientační dechová zkouška, která byla pozitivní. První dechová zkouška vykázala hodnotu 2,00 promile alkoholu v dechu, druhá dechová zkouška hodnotu 1,97 promile alkoholu v dechu. Na jízdním kole byla škoda vyčíslena na cca 200 Kč. Věc je i nadále v šetření.
 

28.3.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem