Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendová nehodovost

PELHŘIMOVSKO: Téměř půlmilionová hmotná škoda  

Od pátku do pondělí se na Pelhřimovsku staly tři dopravní nehody. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu.
 
V pátek 23. března krátce po osmnácté hodině jela řidička osobního vozidla Škoda Felicia po silnici III. třídy z obce Polesí na obec Počátky. Na přímém úseku začala předjíždět vozidlo Škoda Octavia a při tomto manévru se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Peugeot 407. Řidič peugeotu vyjížděl z místa ležícího mimo pozemní komunikaci. Po střetu obou vozidel se vozidlo Škoda Felicie odrazilo vpravo, kde zachytilo o levou zadní část předjížděného vozidla Škoda Octavia, které v důsledku nárazu vyjelo vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu a do pole. Ve vozidle Škoda Octavia byly zraněny dvě spolucestující. Jedna žena utrpěla lehké zranění a byla převezena do pelhřimovské nemocnice, druhá žena byla s těžkým zraněním transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Brně. Hmotná škoda byla odhadnuta na 182.000 korun. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření.
Polesí 23.3.12.jpgPolesí 23.3.12.1.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V sobotu před devátou hodinou ranní jel řidič vozidla Opel Astra od obce Černov směrem na obec Zajíčkov. Před železničním přejezdem přehlédl výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly a vjel na železniční přejezd, kde se střetl s projíždějícím osobním vlakem. Střet s vlakem, ve kterém cestovalo pět cestujících, se obešel bez zranění osob. 
U řidiče vozidla opel byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Sedmačtyřicetiletý řidič nadýchal při opakovaných dechových zkouškách 1,49 a 1,47 promile. Způsobená škoda byla vyčíslena na 220.000 korun.
D. Voda 24.3.12.1.jpgD.Voda 24.3.12.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V sobotu krátce po poledni vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k havárii řidiče motocyklu, která se stala v Pelhřimově. Sedmačtyřicetiletý řidič neregistrovaného motocyklu Yamaha FZ 6 jel v Pelhřimově po ulici Humpolecká směrem do centra Pelhřimova. Při jízdě po přímém úseku neponechal řidič dostatečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Sharan, který začal odbočovat vpravo. Motocyklista narazil přední části motorky do pravého boku vozidla. Při nehodě utrpěl motocyklista zranění, se kterým byl převezen do pelhřimovské nemocnice. Dechová zkouška byla negativní. Hmotná škoda byla vyčíslena na 70.000 korun.
 Pelhřimov 24.3.12.jpgPelhřimov 24.3.12.1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
26. března 2012

vytisknout  e-mailem