Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost

Během uplynulého víkendu vyjížděli ústečtí policisté k šesti dopravním nehodám  

V pátek o půl čtvrté odpoledne přecházela vozovku mimo přechod pro chodce sedmnáctiletá slečna. Ve stejnou dobu ale začala couvat řidička modrého osobního vozidla, která přecházející dívku přehlédla a narazila do ní. Řidička sice projevila účast, zastavila, vystoupila z vozu a zeptala se slečny, zda nebyla zraněna, ale po záporné odpovědi odjela. Až později se ukázalo, že slečna byla lehce zraněna na ruce. Po řidičce nyní policisté pátrají.
V sobotu navečer nezvládl v Letohradě po projetí pravotočivé zatáčky na rovném úseku vozovky řízení 51letý cyklista. Muž, který upadl na vozovku, byl s lehkým zraněním převezen do orlickoústecké nemocnice. Při orientační dechové zkoušce ale nadýchal jednu promili alkoholu. Touto nehodou se budou policisté ještě zabývat.
Ani neděle nebyla bez nehod. Krátce před třetí hodinou odpoledne dostal důsledkem nepřiměřené rychlosti u Šedivce smyk 30letý řidič fabie, vyjel mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič byl při nehodě lehce zraněn.
O půl desáté večer narazil v Lanškrouně řidič neznámého vozidla do chodce, který šel po kraji chodníku. Chodec upadl a způsobil si lehké zranění. Při orientační dechové zkoušce pak nadýchal dvě promile alkoholu. Při zbývajících víkendových nehodách nebyl zraněn nikdo. Škoda, která při nich vznikla na vozidlech, byla předběžně vyčíslena na více než sto tisíc korun.
nprap. Eva Sichrová
8. června 2009

 

vytisknout  e-mailem