Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Náchodsku

Pátek bez hlášených dopravních nehod  

Policisté náchodského regionu během tří předcházejících dní vyjížděli k pěti hlášeným dopravním nehodám. Jeden cyklista při nehodě utrpěl lehké zranění. Při střetu s vozidly však zahynul zajíc a srnka. Celková hmotná škoda je odhadována na 213. 000 korun.
 
Pátek 20. srpna 2010 byl po středě již druhý den na náchodském regionu, kdy na Policii České republiky nebyla hlášena žádná dopravní nehoda.
 
Jedna nehoda se však v pátek kolem 15:00 mezi obcemi Dědov a Teplice nad Metují stala. Cyklista jedoucí na jízdním kole od Police nad Metují na rovném přímém úseku komunikace zřejmě zavrávoral, nejel na pravou nezpevněnou krajnici a následně i s jízdním kolem sjel z prudkého hlubokého zalesněného svahu, kde upadl. Zde zůstal ležet až do druhého dne, tedy do 21.srpna 2010. Okolo 13:35 uslyšeli volat o pomoc kolem jedoucí cyklisté, kteří na místo přivolali policisty a lékařskou pomoc. Cyklista při svém pádu ze břehu utrpěl lehké zranění a byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen na vyšetření do nemocnice. Hmotná škoda při této nehodě nevznikla. 
 
V sobotu dopravní policisté doobjasnili nehodu z 30. července 2010, podezřívají z ní muže z Červeného Kostelce. Tehdy v ulici Vyšehradská v Červeném Kostelci neznámý řidič s nezjištěným vozidlem narazil do oplocení domu a z místa nehody ujel.
 
Broumovští policisté v sobotu prošetřovali dopravní nehodu, při které řidiči jedoucímu s osobním vozidlem náhle z pravé strany vběhl do vozovky zajíc. Střetu se již nedalo zabránit a zajíc na místě uhynul. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška u řidiče vozidla měla negativní výsledek. Hmotnou škodu policisté odhadli na 2.000 korun.

V neděli se staly tři dopravní nehody. Celková hmotná škoda byla při nehodách odhadnuta na 211.000 korun.
 
Před desátou hodinou dopoledne vyjížděli dopraváci do Heřmanic. Řidič jedoucí ve směru od Trutnova na Jaroměř s motocyklem Suzuki zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost. Narazil pravou stranou motocyklu do levé bočnice přívěsu taženého vozidlem Ford právě v době, když řidič vozidla Ford odbočoval vlevo mimo pozemní komunikaci. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen přístrojem Dräger. Ke zranění osob nedošlo. Došlo ke hmotné škodě na vozidlech ve výši 40.500 korun.
 
Ve čtyři hodiny odpoledne jeli policisté z dopravního inspektorátu dokumentovat nehodový děj do ulice Polská v Náchodě. Řidič jedoucí od Náchoda a odbočující s vozidlem Honda pravděpodobně nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu BMW, které přijíždělo od Polska na Náchod. Vznikla hmotná škoda na vozidlech a sloupu semaforu ve výši 110.500 korun. Dechová zkouška na alkohol byla provedena přístrojem Dräger a výsledek byl negativní. Ke zranění osob nedošlo.
 
Hronovští policisté prošetřovali dopravní nehodu, ke které došlo v neděli v osm hodin večer. Řidiči, jedoucímu s vozidlem Ford od Police nad Metují, vběhl před dopravní značkou začátek obce Žabokrky z přilehlého lesa srnec a skočil vozidlu do jízdní dráhy. Střetu nešlo již zabránit a srnec na místě nehody uhynul. Hmotná škoda je odhadována na 60.000 korun.

 
nprap. Jana Pecoldová
23. 8. 2010

vytisknout  e-mailem