Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Náchodsku

Pátek bez dopravních nehod  

Policisté z Dopravního inspektorátu v Náchodě za sobotu a neděli vyjížděli celkem k pěti hlášeným dopravním nehodám. Jedna osoba při nehodě utrpěla těžké zranění, jedna lehké zranění. V jednom případě však policisté zjistili přítomnost alkoholu. Celková způsobená škoda je odhadována na 186.000 korun.
 
V sobotu po jedenácté hodině večerní se stala v Lázních Velichovky dopravní nehoda. Chodkyně náhle vstoupila z chodníku do vozovky přímo před zleva jedoucí vozidlo. Řidička tohoto vozidla již nedokázala střetu s chodkyní zabránit a do chodkyně narazila. Chodkyně utrpěla těžké zranění a byla převezena do nemocnice. Tato dopravní nehoda je stále v šetření.
 
V neděli se staly čtyři dopravní nehody. První nehodu ve Vernéřovicích v 10:30 hodin zavinil zřejmě neznámý řidič s traktorem. Ten na přímém úseku z dosud nezjištěných příčin vyjel za levý okraj vozovky do travnatého příkopu, kde zachytil o vodovodní hydrant, který poškodil. Z místa nehody však ujel. Ke zranění osob nedošlo, byla ale způsobena škoda ve výši 35.000 korun. Policisté po řidiči nadále pátrají.
 
Druhá nehoda se stala půl hodiny před nedělním obědem v Náchodě. Řidička Škody Octavia se pravděpodobně nevěnovala řízení vozidla v důsledku toho vyjela za pravý okraj vozovky, kde přední částí vozidla narazila do značky a sloupu veřejného osvětlení. Ke zranění osob nedošlo, alkohol policisté u řidičky vyloučili dechovou zkouškou.
 
Třetí nehodu o půl třetí odpoledne v Novém Městě nad Metují způsobil zřejmě neznámý cyklista. Ten na přímém úseku v mírném klesání narazil do zadní části zaparkovaného vozidla Citroen Saxo a z místa dopravní nehody odjel.
 
Čtvrtá a poslední nehoda s lehkým zraněním se stala v Lázních Velichovky kolem osmé hodiny večerní. Cyklista zřejmě po požití alkoholu nedal přednost vozidlu přijíždějícímu po hlavní silnici a došlo ke střetu. Při nehodě došlo ke zranění cyklisty. Nehoda je stále v šetření.
 
nprap. Jana Pecoldová
10. 5. 2010
 

vytisknout  e-mailem