Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Náchodsku

Alkohol opět sehrál roli při nehodě 

Dopravní policisté během tří předcházejících dní vyjížděli ke čtyřem hlášeným dopravním nehodám a zadokumentovali i jednu dodatečně hlášenou nehodu. Čtyři osoby při nehodách utrpěly lehká zranění. Svou roli při jedné nehodě sehrál i alkohol.
 
V pátek kolem deváté hodiny dopoledne dopraváci vyjížděli k nehodě cyklisty k železničnímu přejezdu u autobusového a vlakového nádraží. Mladý cyklista jel na svém kole od tohoto přejezdu a seskakoval na jízdním kole z chodníků. Přitom mu na kole praskl představec řidítek a cyklista spadl z jízdního kola na vozovku. Pádem si způsobil lehké zranění a byl převezen do nemocnice k vyšetření. Alkohol u cyklisty policisté vyloučili dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla vyčíslena na 1.000 korun.
 
V sobotu v sedm hodin ráno se stala dopravní nehoda v Jetřichově. Řidič osobního vozidla zřejmě nepřizpůsobil rychlost povaze pozemní komunikace. Při projetí pravotočivou zatáčkou vjel vlevo mimo komunikaci a narazil do oplocení domu a do sloupu elektrického vedení. Při dechové zkoušce policisté zjistili u bourajícího řidiče alkohol. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda je odhadována na 40.000 korun.
 
Kolem devatenácté hodiny sobotní vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu k Horní Radechové. Řidič vozidla Fiat při vjíždění z vedlejší komunikace ve směru od Horních Rybníků na hlavní komunikaci zřejmě nedal přednost vozidlu Opel, které právě jelo po hlavní silnici ve směru od Červeného Kostelce na Horní Radechovou. Došlo ke střetu vozidel, při kterém byly dvě osoby lehce zraněny. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na místě zasahovalo i hasičské vozidlo. Provoz museli dočasně řídit policisté z Obvodního oddělení policie Červený Kostelec. Hmotnou škodu policisté odhadli na 45.000 korun.
 
V sobotu večer v deset hodin se stala havárie v obci Sendraž. Cyklista jedoucí na jízdním kole ve směru jízdy k obci Jestřebí, spadl z kola na komunikaci a způsobil si lehké zranění. Vozidlem rychlé záchranné služby byl převezen do nemocnice. Odběrem krve byl u cyklisty vyloučen alkohol.
 
V neděli nebyla bez hlášených dopravních nehod.
 
nprap. Jana Pecoldová
16. 8. 2010

vytisknout  e-mailem