Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Orlickoústecku

Tento víkend byl na našem okrese ve znamení dopravních nehod  

Během uplynulého víkendu vyjížděli policisté ústecké nehodovky k třinácti dopravním nehodám. Toto magické číslo ale řidičům příliš štěstí nepřineslo. Šest účastníků bylo při nehodách lehce zraněno a škoda, která vznikla na vozidlech, byla předběžně vyčíslena na bezmála 320 tisíc korun.

V pátek v osm hodin ráno došlo mezi obcemi Horní Čermná a Nepomuky k dopravní nehodě dvou nákladních vozidel. Řidič nákladního vozidla značky Liaz s přívěsem najel po projetí pravotočivé zatáčky do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem značky Volvo s návěsem. Řidič liazky byl při nehodě lehce zraněn. Orientační dechová zkouška byla u obou řidičů negativní.

Jen o dvě hodiny později vyjížděli policisté k další nehodě. V Chocni při couvání z řady stojících vozidel přehlédl 21letý řidič osobního vozidla značky Hyundai Lantra cyklistku. Žena, která při nárazu upadla na vozovku, byla s lehkým zraněním převezena do litomyšlské nemocnice.

V poledne nedodržel v Králíkách při předjíždění cyklisty dostatečný boční odstup řidič neznámého vozidla a zpětným zrcátkem zavadil o jízdní kolo. Při pádu utrpěl cyklista lehké zranění. Po vozidle i nezodpovědném řidiči, který z místa nehody ujel, policisté pátrají.

Krátce před sedmnáctou hodinou nedal v Helvíkovicích na stopce přednost favoritu jedoucímu po hlavní silnici 88letý řidič osobního automobilu značky Škoda 100. Řidič staré škodovky a spolujezdec z favoritu byli při nehodě lehce zraněni.

O půl osmé večer vjel v České Třebové po projetí pravotočivé zatáčky do protisměru 21letý řidič osobního vozidla značky Toyota Carina, kde se střetl s protijedoucím simsonem. Řidič simsonu byl při nehodě lehce zraněn. Nehodu ale nahlásil až druhý den, kdy musel se zraněním vyhledat lékařskou pomoc.
nprap. Eva Sichrová
20. července 2009

 

vytisknout  e-mailem