Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová nehodovost na Orlickoústecku

Velikonoce bez alkoholu 

V pátek a v pondělí policisté na okrese Ústí nad Orlicí nevyjížděli k žádné dopravní nehodě. V sobotu pak byly zaznamenány dvě a v neděli tři kolize. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 280 tisíc korun. Za zmínku stojí i fakt, že v pondělí nebyl při silničních kontrolách přistižen žádný řidič, který by před jízdou konzumoval alkohol.
V sobotu večer nepřizpůsobil v Mistrovicích rychlost 23letý řidič octavie, při průjezdu levotočivé zatáčky vyjel mimo vozovku, kde narazil do domu. Vozidlo se následně převrátilo na střechu. Celá posádka (dva mladíci a dívka) se ale dala na útěk. Policisté je zastihli až v Jablonném nad Orlicí. Dívka a jeden z mladíků byli při nehodě lehce zraněni, řidič zraněn nebyl. Nehodou se policisté nadále zabývají.
V neděli ale policisté přistihli dva nezodpovědné řidiče, kteří před jízdou pili alkohol. Prvního ve dvě hodiny ráno v České Třebové. Řidiči opelu, kterému byl navíc vysloven zákaz řízení motorových vozidel, policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání hned tří trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí, jízdu bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky. Jen o hodinu později přistihli policisté ve Skořenicích dalšího hříšníka. Sotva dvacetiletý mladík se vydal domů z diskotéky. Posílen alkoholem ale nezvládl řízení a havaroval. Při orientační dechové zkoušce nadýchal bezmála 1,8 promile alkoholu. I on se ze svého prohřešku bude v brzké době zodpovídat před soudem.
nprap. Eva Sichrová
14. dubna 2009

vytisknout  e-mailem