Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Víkendová nehodovost na Písecku

Písek – Bezpečnost na silnicích je náš společný cíl!!! 

V sobotu 7. 11. 2009 v 15:45 hodin došlo na silnici druhé třídy číslo 105 v katastru obce Hrzánky k dopravní nehodě. Zatím nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem na křižovatce nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a vjel do křižovatky, kde právě projížděla po hlavní silnici řidička s osobním automobilem tovární značky Ford Fiesta. Došlo k střetu vozidel, po kterém nezjištěný řidič z místa dopravní nehody ujel směrem na Milevsko. Na vozidle Ford Fiesta vznikla škoda ve výši 20 000 korun.
Dopravní nehodu šetří a po řidiči a vozidle, který z místa ujel, pátrají písečtí dopravní policisté.
 
V sobotu 7. 11. 2009 v podvečer vyjížděli policisté k další dopravní nehodě, a to do katastru obce Malčice. Po silnici první třídy číslo 4 jel řidič s osobním automobilem tovární značky Škoda Octavia ve směru od Prahy na Písek. Na přímém úseku vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky.
Škoda na dopravní značce činí 5 000 korun. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku na alkohol, která měla negativní výsledek.
Případ dále šetří písečtí dopravní policisté.
 
V neděli 8. 11. 2009 v půl desáté večer došlo k vážné dopravní nehodě v katastru obce Selibov. Řidič s osobním automobilem tovární značky Fiat Regata jel po silnici první třídy číslo 20 ve směru od Písku na České Budějovice. Na rovném přímém úseku vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Řidič byl při nehodě těžce zraněn a zdravotnická záchranná služba ho převezla do písecké nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo.
Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření dopravních policistů.
 
Policisté upozorňují všechny řidiče, věnujte se řízení, jezděte bezpečně a ohleduplně. Bezpečnost na silnicích je náš společný cíl!!!
 
por. Mgr. Kamila Ingrišová (pispisek@mvcr.cz)
9. 11 2009

vytisknout  e-mailem