Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Víkendová nehodovost na Prachaticku

Prachatice – Víkend skončil jednou tragickou a dvěma těžkými nehodami. (Hlasová schránka 974 236 116)  

 
První nehoda se stala v sobotu, kolem devatenácté hodiny, na silnici II. třídy, číslo 145, ve směru jízdy z obce Nicov na obec Řetenice. Řidič na skútr Piaggio Beverly nepřizpůsobil rychlost jízdy motocyklu svým schopnostem, vlastnostem a převážně dopravně technickému stavu pozemní komunikace, následkem čehož při průjezdu pravotočivé zatáčky přecházející v přímý úsek přejel do protisměru a následně mimo komunikaci, kde se střetl se stromem. Na skútru došlo k těžkému zranění řidiče a spolujezdkyně. Oba cizince skončili na traumatologickém oddělení v nemocnici. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na skútru ve výši nejméně 40 000 korun.
 
 
 
 
 
Ke druhé a zároveň tragické dopravní nehodě došlo také v sobotu, krátce před dvacátou hodinou, na nechráněném železničním přejezdu, ve směru jízdy z obce Čkyně na obec Hradčany, kde se 31lety muž z Vimperska, který řídil motocykl BMW střetl s osobním motorovým vlakem. Ze zavinění dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič motocyklu, který při přejíždění železničního přejezdu, ozněného výstražným křížem pro železniční přejezd vícekolejný, nerespektoval zákaz vjíždění na železniční přejezd, pokud je již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak, následkem čehož došlo ke střetu levé boční části motocyklu s levou přední částí vlaku. Při dopravní nehodě utrpěl řidič motocyklu smrtelné zranění, kterému na místě podlehl. K jinému zranění osob na místě nedošlo. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na motocyklu ve výši nejméně 100 000 a na vlaku ve výši nejméně 50 000 korun.  

   

 

Třetí vážná dopravní nehoda se stala v neděli, po půl druhé ráno, na silnici III. třídy číslo 14130 ve směru z obce Prachatice na obec Kahov, kdy došlo ke srážce osobního vozidla Audi s pevnou překážkou - stromem. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý 24letý muž z Prachatic, který  nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla Audi, svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu vozovky, důsledkem čehož dostal smyk, přejel s vozidlem do protisměru a následně mimo komunikaci, kde se střetl se stromem. Řidič byl s těžkým zraněním převezen RZS do nemocnice na ARO. K dalšímu zranění osob nedošlo, hmotná škoda na vozidle je nejméně 40 000 korun.

Dopravní policisté hledají svědky této tragické dopravní nehody. Informace k dopravní nehodě motocyklu BMW s osobním motorovým vlakem, prosím, volejte na linku PČR 158. Děkujeme.

 

 

por. Bc. Martina Joklová, pttisk@mvcr.cz

21. května 2012

 

vytisknout  e-mailem