Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendová nehodovost

Řidiči upadla cigareta, byli zraněni čtyři spolujezdci 

     Statistický výčet víkendové nehodovosti z okresu Ústí nad Orlicí není příliš veselý. Od pátku do neděle vyjížděli policisté k šestnácti kolizím. Dvě z nich ale způsobili podnapilí řidiči, devět účastníků při nich bylo zraněno lehce a dva těžce, škoda na vozidlech byla vyčíslena na bezmála půl milionu korun.

     V pátek odpoledne přehlédl na místní křižovatce v Králíkách 24letý řidič osobního automobilu značky Audi chodkyni. Žena byla při nehodě lehce zraněna. Navečer upadl při sjíždění z kopce u Králík na vozovku 54letý cyklista. Při orientační dechové zkoušce  nadýchal více než dvě promile alkoholu. I on utrpěl lehké zranění.

     V sobotu hodinu před polednem se v Červené Vodě plně nevěnoval řízení 54letý řidič peugeotu. Přehlédl, že čtyřkolka jedoucí před ním odbočuje, a narazil do ní. Řidič čtyřkolky byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice. Odpoledne se plně nevěnoval řízení 19letý řidič peugeotu v Žichlínku. Když se shýbal pro upadlou cigaretu, strhl řízení a vyjel mimo vozovku, kde narazil do stromu.  Čtyři spolujezdci byli s lehkými zraněními převezeni do nemocnice. Navečer z dosud nezjištěné příčiny havaroval v Lehotradě řidič motocyklu. Vyšlo  najevo, že řidič nemá řidičský průkaz, přilbu na hlavě neměl pořádně připevněnou, motocykl není pojištěný a nemá ani platnou STK. Chlapec při nehodě utrpěl těžké poranění hlavy. Ve stejnou dobu vyjel v Klášterci nad Orlicí mimo vozovku 20letý řidič renaultu. Jen zázrakem nebyl při nárazu do stromu nikdo zraněn. Řidič nadýchal bezmála dvě promile alkoholu. Podnapilý řidič škodovky havaroval v sobotu v pozdních večerních hodinách i v Ústí nad Orlicí. Mladý muž, který není držitelem řidičského průkazu, jel příliš rychle, dostal smyk a narazil do do brány jedné z místních firem. Způsobil na ni škodu  padesát tisíc korun.

     V neděli po půlnoci spadl ve Srubech přímo před projíždějící škodovku chodec. I on byl při nehodě lehce zraněn.

 

vytisknout  e-mailem