Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová služba policistů v Opočně

RYCHNOVSKO - Pěstí rozbil čelní sklo busu 

Napilno měli policisté, sloužící o tomto víkendu v Opočně. Kromě zajišťování pořádku a bezpečnosti při vyhlášené opočenské Porcinkuli šetřili i krádeže a neobvyklé dopravní nehody.

Občerstvil se bez placení
Bez pozvání navštívil v průběhu minulého týdne jeden rekreační objekt v Opočně "milovník" alkoholu. Po rozbití okna zloděj důkladně prohledal celý interiér a z budovy si odnesl desítky litrů vína a piva. K pití si ale přibalil i kávu, klobásy, doutníky, dýmky a dokonce i prázdné lahve od piva. Majitelka škodu vyčíslila na téměř 5.000 korun.

Pěstí rozbil čelní sklo busu
Neobvyklý případ šetřili policisté Obvodního oddělení Dobruška v sobotu ráno v Opočně. Ještě před tím, než na vyhlášenou opočenskou pouť začaly proudit davy návštěvníků, projížděl náměstím od Českého Meziříčí linkový autobus, směřující i s vlekem pro cyklisty do Deštného. Pomalou jízdou se snažil vyhnout protijedoucímu vozidlu na silnici, kterou z obou stran lemovaly stánky prodejců. Při vyhýbacím manévru a najetí k pravému okraji komunikace zavadil řidič autobusu vnějším zrcátkem o jeden ze stánku, který poškodil. Majitel atrakce vyběhl a údery pěstí rozbil u autobusu boční a čelní sklo. Jeho prchlivost je tak nyní ohodnocen škodou 32.000 korun a podezřením z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví.
V šetření policistů je i havárie autobusu, kterou řidič stánkaři způsobil škodu 11.000 korun.

Zmizelo autorádio
Doposud neznámý pachatel rozbil v sobotu hodinu před půlnocí u zaparkovaného vozu zn. Mitsubishi Eclipse v Opočně dvě boční okénka. Z auta poté ukradl autorádio zn. Eonon. Majiteli způsobil celkovou škodu téměř 11.000 korun. 

Uprchlíky s ukradeným vozem vypátral služební pes Zep - podrobnosti zde.



por. Mgr. Alena Kacálková
5. srpna 2013


 

vytisknout  e-mailem