Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendová vloupání a krádeže

Bruntál- krádeže jízdních kol, věcí z garáží a vozidel, napadení ostrahy marketu a další  

 Využil nepřítomnosti majitele chaty
Majitel rekreační chaty v obci Karlovice byl nemile překvapen. Při příjezdu zjistil, že v době jeho nepřítomnosti přibližně od 30.9.2011 do 4.11.2011dosud neznámý pachatel vypáčil v suterénu dřevěná vrata do dvou garáží, ze kterých odcizil uhlovou brusku, měděné kabely různých délek a měděné těleso k transformátoru. Následně pokračoval a vnikl po vypáčení dveří i do přízemí samotné chaty, kde z obývacího pokoje odcizil satelitní zařízení (bez paraboly).
Výše celkové škody se jednáním pachatele vyšplhala k částce 14 tisíc Kč.  
 
 Nic neodcizil
Přečinu Porušování domovní svobody se dopustil dosud neznámý pachatel v Městě Albrechticích. V době od 2.11.2011 do 4.11.2011 vnikl do oploceného areálu zahrádkářské kolonie na ulici  Hašlerova. U jedné z dřevěných chatek vykopl vstupní dveře a dostal se dovnitř. Zde však nic neodcizil. Majiteli vznikla škoda pouze poškozením dveří a to ve výši 300 Kč.

 
Měděné kabely se hodily
Rovněž i další případ řešili policisté na Albrechticku. Zde v době od 3.11.2011 do 4.11.2011  dosud neznámý pachatel se dostal přes oplocení do sběrny kovového odpadu na ulici B. Smetany v Městě Albrechticích. Následně ze skladu barevných kovů si odnesl okolo 35kg čistých neopálených měděných kabelů v hodnotě okolo 4 tisíc Kč.
 
Zaměřil se na firmu
 Během soboty 5.11.2011 dosud neznámý pachatel vnikl na pozemek místní firmy v obci Dvorce. Zde z odstaveného  traktoru odstranil víčko palivové nádrže a odčerpal dosud nezjištěné množství motorové nafty z plastové nádrže o celkovém objemu 300 litrů. Pachatelově pozornosti neuniklo ani zaparkované osobní vozidla Peugeot. Odtud odcizil autorádio a ze zavazadlového prostoru pak odloženou černou koženkovou tašku, ve které byla v obálce uložena finanční hotovost ve výši 80 tisíc Kč a firemní i osobní doklady. Rovněž při odchodu stačil poškodit levou zadní pneu u  peugeotu a poškodit skleněnou výplň dvojitého okna soustružnické haly.  
 
 
Dva případy vniknutí do sklepních prostorů v Bruntále
V prvním případě neznámý pachatel na ulici Květná v panelovém domě v době od 27.10.2011 do dopoledních hodin dne 6.11.2011 pravděpodobně za použití celokovového příborového nože vypáčil kovovou petlici u jedné ze sklepních kójí a odcizil odtud pánské horské kolo v hodnotě okolo  4 500 Kč.
Druhý případ oznámil majitel v neděli 6.11.2011. Zde neznámý pachatel na ulici Dělnická bez užití násilí vnikl v době od 3.11.2011 do 6.11.2011 do společné kolárny panelového domu a odcizil dvě pánská horská kola. Majiteli vznikla celková škoda ve výši okolo 9 tisíc Kč.
 
 
Kanystry s nemrznoucí směsí a další věci se budou hodit  
Bruntálští policisté šetří v těchto dnech případy vniknutí do řadových garáží v Bruntále na ulici Chelčická. Neznámý pachatel v době od 29.10.2011 do 6.11.2011 poškodil garážová vrata a zámky u dvou garáží. V jednom případě se dostal do jedné z garáží, ale zde nic neodcizil. Způsobil však majitelce škodu poškozením ve výši okolo 2 tisíc Kč. Následně po vniknutí a prohledání druhé garáže si odnesl dva 3 litrové kanystry s nemrznoucí směsí do ostřikovače, plastový kufřík s montážním nářadím, starší dětský kočárek, náhradní vložku zámku, dva kusy náhradních svorek na autobaterii, dvě halogenové žárovky a okolo dvaceti kusů různých druhů žárovek, sadu nářadí, mazací oleje ve spreji a izolační pasky. Ze zaparkovaného nezajištěného vozidla Renault odcizil auto-lékárničku a tažné lano. V tomto případě majiteli způsobil celkovou škodu za více jak 2 tisíce Kč
 
Napadl ostrahu marketu
V neděli 6.11.2011 v 16:10 hodin bylo hlídkou MP Krnov oznámeno napadení ostrahy hypermarketu na Revoluční ulici.  Ke slovnímu a následně fyzickému napadení mělo dojít na venkovním prostranství asi 5metrů od hlavního vchodu do prodejny a to mezi pracovníkem ostrahy marketu a 24letým mužem z Krnova.
V souvislosti s tímto jednáním nebyla žádná osoba zraněna, pouze došlo k poškození výstrojní součásti pracovníka ostrahy. Na místě bylo krnovskými policisty provedeno šetření k uvedené události. Agresivní muž byl zajištěn. Vzhledem ke skutečnosti, že muž s policisty nespolupracoval a nebylo možné na místě provést dechovou kontrolu na přítomnost alkoholu, byl převezen do nemocnice k lékařskému vyšetření a následně eskortován a umístěn na PASZ v Opavě.
 

 Skončil až v zahradě 

Dne 6.11.2011 po 16 hodině projížděl řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia obcí Lichnov. Při jízdě z klesání a průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládnul řízení a vjel vlevo mimo komunikaci. Zde přední částí svého vozidla narazil do pravé strany zaparkovaného vozidla Rover. Následkem tohoto střetu bylo vozidlo Rover posunuto a skončilo naražené na zděném oplocení rodinného domu. Vozidlo Škoda Octávia následně prorazilo zděné oplocení a vjezdovou bránu a skončilo v zahradě u domu.  


Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče octavie a také k lehkému zranění spolujedoucího 13letého chlapce. Oba byli převezeni do nemocnice v Krnově, kde zůstali hospitalizováni. K jinému zranění osob nedošlo. U řidiče byla provedena dechová zkouška na požití alkoholu s negativním výsledkem. Technická závada, jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.
Škoda na vozidle Š- Octavia je vyčíslena ve výši okolo 150 tisíc Kč a na vozidle Rover rovněž 150 tisíc Kč. Na poškozeném oplocení a schodech se výše škody vyšplhala na částku 40 tisíc Kč. 
 
 
Divočáci střet nepřežili
Dne 6. 11. 2011 v 20:30 hodin došlo na silnici mezi obcemi Krnov a Úvalno k dopravní nehodě mezi lesní zvěří. V uvedenou dobu projížděl úsekem komunikace od Krnova řidič s osobním motorovým vozidlem Peugeot a došlo ke střetu.  
Z levého silničního příkopu mu v těsné blízkosti do jízdní dráhy vběhly dvě divoká prasata. Řidič již nedokázal zareagovat a došlo tak ke střetu. Obě zvířata na místě následkem nehody uhynula.
Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 70 tisíc Kč.
Zvěř si na místě převzal hospodář MS Úvalno.  
 
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová

4.11.2011 - 6.11.2011

vytisknout  e-mailem