Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Na Štěpánské zábavě přišli o kabelky pprap. Bc. Iveta Lehká - 29.12.2008 

     Uplynulé svátky i víkend proběhly ve znamení relativního klidu. Na linku tísňového volání bylo zaznamenáno 267 telefonátů a z toho bylo policisty od úterka 23. prosince do neděle 28. prosince zpracováno 26.

     Hned časně z rána v úterý 23. prosince si chtěl ještě zpříjemnit Vánoce neznámý lapka. V herně v Ústí nad Orlicí se neostýchal a z odložené bundy na věšáku ukradl dva telefony, dvě peněženky a 42letého muže  připravil skoro o 22 tisíc korun. Policisté ve Vysokém Mýtě zase šetřili případ vloupání do tamější drůbežárny. Neznámý pachatel šel na jistotu do zásuvky stolu a odnesl si finanční hotovost 7 tisíc. V Králíkách policisté vyjížděli k případu vloupání do rekreační chatky v Červené Vodě. Na rozbité okno ve své chatce přišel 49letý muž z České Třebové. Uvnitř ale zjistil, že pobuda měl jen hlad, vzal jídlo z ledničky a odešel slušně dveřmi. Majiteli chatky způsobil škodu 2 tisíce korun.

     Necelou půlhodinu po půlnoci ve středu 24. prosince vstoupil do pokoje ústeckoorlické ubytovny neznámý nenechavec. Od 41letého muže si odnesl doklady, platební kartu a hotovost 4 tisíce. Případ šetří ústečtí policisté jako trestný čin porušování domovní svobody, za který pachateli hrozí až dva roky vězení. V Chocni si zase necelé tři hodiny po půlnoci téhož dne neznámý lapka odnesl finanční hotovost 20 tisíc. Než si 23letý mladík na ubytovně v Chocni stihl umýt ruce, odložené peníze byly pryč. Po pachateli trestného činu krádeže policisté pátrají. Na Štědrý den se nevyplatilo řídit 27letému muži ze Semanína. V dopoledních hodinách policisté při silniční kontrole zastavili vozidlo  Škoda Favorit, které řídil právě tento mladík. Policisté zjistili, že řidič nejenže není držitelem příslušného řidičského oprávnění, ale že mu bylo Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou řízení na tři roky zakázáno. Za své jednání se bude v brzké době zpovídat před soudem.

     Ve čtvrtek 25. prosince necelé dvě hodiny po půlnoci vyjížděli policisté z Letohradu k případu vloupání do zaparkovaného vozidla v Dolní Čermné. Pachatel si všiml kabelky ve vozidle a tu se rozhodl ukrást. Čtyřiceti čtyřleté ženě z Letohradu spolu s kabelkou zmizela peněženka, doklady, platební karta i mobil. Škoda sahá k necelým 3 tisícům. Hned z rána v Letohradě přijímali další oznámení. Třicetisedmiletému muži někdo odnesl z trezoru z baru v Letohradě finanční hotovost přes 17 tisíc. Po pachateli trestného činu krádeže policisté pátrají. V České Třebové policisté přišli při silniční kontrole na neřidiče. V nočních hodinách  při běžné silniční kontrole zastavili 44letého muže z Lanškrouna. Řidič vozidla Renault není držitelem žádného řidičského oprávnění a dokonce má řízení Okresním soudem ve Svitavách zakázáno. Muži ve zkráceném přípravném řízení sdělí podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

     Štěpánská zábava se 26. prosince v Králíkách neobešla bez ukradených kabelek. Dvěma slečnám, které si své kabelky nechaly odložené na židlích u stolu, zmizely peníze, mobil i platební karty. Škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun.

     Sobotní den 27. prosince byl pro policisty klidný a ryze sváteční.

     Zato neděle pro policisty ze Žamberka moc klidně nezačala. Necelé dvě hodiny po půlnoci 28. prosince vyjížděli Žamberští policisté k případu rušení nočního klidu. Vydařený 30letý syn se v jednu hodinu v noci rozhodl navštívit své rodiče. Orientační dechovou zkouškou mu bylo naměřeno přes jednu promili alkoholu. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití. Po poledni zase policisté z Králík vyjížděli do Červené Vody k případu vloupání do vozidla. Zloděje opět nalákala kabelka, která ležela na podlaze vozidla. Zmizely doklady, finanční hotovost, platební karta a několik klíčů. Škoda byla vyčíslena na 22 tisíc a po pachateli policisté pátrají.

pprap. Bc. Iveta Lehká

vytisknout  e-mailem