Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Potyčka na diskotéce,... 

     V pátek deset hodin ráno kontrolovali policisté ve Vraclavi 44letého řidiče osobního vozidla značky Daewoo. Cizímu státnímu příslušníkovi ale Okresní soud v Ústí nad Orlicí vyslovil až do roku 2010 zákaz řízení motorových vozidel. Policisté nezodpovědnému řidiči sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání hned dvou trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí a jízdy bez řidičského oprávnění.

     Po obědě šetřili policisté ve Vysokém Mýtě krádež jízdního kola. To neznámý zloděj sebral ze společného sklepa v panelovém domě. Odpoledne vyjížděli policisté na ústecké letiště na náhlé úmrtí 70letého muže. Navečer se pak v Hemžích na Choceňsku vloupal neznámý pachatel do zaparkovaného formanu. Uvnitř sebral peněženku s doklady a platební kartou. Aby dílo dovršil, prorazil u vozu palivovou nádrž.

     V sobotu časně ráno se policisté zabývali potyčkou na místní diskotéce v Lanškrouně. Neznámý násilník uhodil 19letou dívku do obličeje takovou silou, že ji vyrazil přední zub. V pravé poledne policisté vyjížděli do chatové oblasti u Vysokého Mýta. Tam se neznámý poberta vloupal do čtyř chat. Krádeží drobných věcí způsobil majitelům škodu za dva tisíce korun. Do rekreační chaty se vloupal neznámý zloděj i v Sopotnici. Tam se ale ztratila bruska, pila, benzínová motorová pila, rybářský prut a další věci, vše za sedmnáct tisíc korun. Odpoledne pak vyjížděli policisté na vloupání do řadové garáže v České Třebové. Zabývali se i majetkovými neshodami bývalých manželů z Ústí nad Orlicí. Muž ze společného bytu odvezl televizi a DVD.

     I v sobotu policisté přistihli nezodpovědného řidiče. Za volantem favoritu se vydal do ulic Králík 36letý muž, který není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Také on se v brzké době ocitne před soudem.

     V neděli se policisté zabývali vloupáním do místní klubovny ve Vysokém Mýtě. Vyjížděli také do Ústí nad Orlicí, kde se v jednom z místních barů „ztratila“ peněženka s doklady a platebními kartami. Nahlášeno bylo i vloupání do formanu ve Rvištích. Tam se neznámý pachatel pokusil ulomit zámek volantu. To se mu naštěstí nepodařilo. Sebral tedy alespoň jízdní kolo za 1.500 korun.


vytisknout  e-mailem