Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Víkendové zpravodajství z okresu Ústí nad Orlicí 

      Vyjma nehod měli policisté na okrese Ústí nad Orlicí poměrně klidný víkend. V pátek po půlnoci vyhlašovali pátrání po registrační značce, kterou sebral neznámý pachatel v Chocni ze zaparkovaného osobního vozidla.

     Během dne se vloupal do jednoho z bytů v panelovém domě v České Třebové neznámý poberta. Uvnitř nic nesebral, na vchodových dveřích ale způsobil škodu za 6,5 tisíce korun. Policisté případ šetří jako trestný čin porušování domovní svobody a poškozování cizí věci.

     Více jak půlmetrový nesrozumitelný nápis nastříkal první srpnový den neznámý sprejer na fasádu domu v České Třebové. Majiteli způsobil škodu za tři tisíce korun. Odložená peněženka s doklady a penězi se stala v pátek večer terčem neznámého pachatele v areálu golfofého hřiště v Hnátnici. V pozdních večerních hodinách pak vyjížděli policisté na náhlé úmrtí 60letého muže v Ústí nad Orlicí.

     V sobotu krátce po půlnoci zasahovali policisté při potyčce před jednou z místních restaurací v Lanškrouně. V noci z pátka na sobotu neznámý zloděj odčerpal v obci Bučina na Vysokomýtsku ze zaparkovaného pracovního stroje naftu. K tomu ještě sebral dva plné dvacetilitrové kanystry. O půl třetí ráno kontrolovali policisté na parkovišti u místního supermarketu v Žamberku odstavené vozidlo. Zjistili ale, že po muži sedícím ve voze policisté z Mostu vyhlásili celostátní pátrání. Ve stejnou dobu kontrolovali v Králíkách policisté podnapilého řidiče mazdy.

     V neděli po půlnoci policisté zadrželi dívku, po které předešlý den vyhlašovali celostátní pátrání. Dívka, která utekla z výchovného ústavu, si „odskocila“ na Pastviny na kulturní akci. Týž den policisté vyhlašovali celostátní pátrání po motocyklu, který neznámý pachatel odcizil v České Rybné. Zabývali se i další krádeží nafty. Tu neznámý pachatel odčerpal z autojeřábů v Dolní Orlici. Odcizil i dvacetilitrový kanystr s naftou. Odpoledne využil v Chocni neznámý pachatel tlačenice a při vystupování z vlaku sebral jedné z cestujících ze zadní kapsy občanský průkaz.


vytisknout  e-mailem